BrașovÎmprejurimi

Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Muzeul Satului Brănean

BRAN
Str. General Traian Moșoiu (zona Castelul Bran)
localizare cu Google Maps

+40 268 23.83.33

Muzeul satului a fost conceput ca muzeu în aer liber și prezintă principalele tipuri de gospodării, locuințe, anexe gospodărești, construcții economice și instalații de prelucarea a lemnului și a tesăturilor din lână. Este amenajat în parcul din vecinătatea Castelului Bran.

Harta Metropola

Albume foto

Muzeul Satului Brănean
În acest muzeu au fost aduse și recostruite unele dintre cele mai vechi și mai reprezentative construcții din zonă. Deschis pentru public în 1961, muzeul are o serie de gospodării autentice brănene. Casele țărănești erau construite din lemn și aveau 2, 3 camere. Pe mijloc era tinda care era frumos împodobită cu stergare țesute la războaie de către femei în casele lor. În stânga și în dreapta ei erau camere. În stânga era camera de zi și în dreapta era camera de oaspeți. În spatele tindei era celarul sau cămara. Aceste case erau acoperite cu șindrilă sau șiță obținută din prelucarea lemnului de brad, în gospodării, cu barda sau cu cuțitoaia și fixate bine,

Muzeul cuprinde contrucții pastorale: hodăi, hodăițe, stâni. Hodăile existăși astăzi pe dealurile greu accesibie. Acestea au două grajduri laterale pentru oi și vite mari, la mijloc șura unde se depozitează uneltele agricole: plugul, grapa, coasa, furca și grebla.
Hodaița se află lângă hodaie și are o singură încăpere de locuit ca cea din sat.

Stâna  pentru animale este atelierul de prelucrare a laptelui și adăpost. Ea este formată din trei încăperi: la mijloc comarnicul (locul unde se mulg oile), în dreapta se prelucrează laptele – fierbătoarea și în stânga depozitul de brânză (este coborât cu 50 de cm pentru a oferi o temperatură mai scăzută). În spatele stânii se află strunga și cotețul strungii unde se închid oile în timpul mulsului.

Joagărul – este o instalație folosită la despicarea bustenilor în scânduri. Acesta era acționat cu ajutorul forței apei.
Piua – era o construcție originală folosită la finisarea țesăturilor de lână destinate portului popular.
Muzeul satului poate fi vizitat în anotimpul cald începânâd din aprilie până în octombrie.
 

distribuie

Evenimente următoare în Brașov

Evenimentele din Brașov vor fi disponibile în curând.

Recomandări în Brașov

Recomandările din Brașov vor fi disponibile în curând.

Cazare în regim hotelier

metropola.info