BrașovÎmprejurimi

Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Libearty

ZĂRNEȘTI
Zărnești
localizare cu Google Maps

Rezervația de urși “Libearty” NU este o Grădină Zoologică.
Cel mai mare sanctuar de urși din Europa și prima rezervație  de urși captivi din România, este astăzi căminul a 80 de urşi bruni, toţi fiind salvaţi de la o viaţă crudă şi abuzivă de captivitate, se întinde pe o suprafața de 69 de hectare. 

Harta Metropola

Albume foto

Libearty
8 imagini

Libearty

Fiecare urs sau ursoaică din rezervaţie are propria sa poveste plină de dramatism.

A fost creat în memoria ursoaicei Maya și este căminul multor urși bruni europeni salvați din cele mai mizerabile condiții de trai și cuști minuscule din diverse hoteluri, circuri, benzinării, fiind doar motiv de “distracţie”, de atracție turistică. Mulți au fost confiscați de pe terase de restaurante, hoteluri, pensiuni, însă unii dintre ei au fost ținuți captivi pe lângă fabrici, benzinării, sau chiar la o mănăstire. 
De aceea, vizitele la sanctuar se efectuează prin programare prealabilă.
În 1998, AMP a început să investigheze sesizările turiştilor cu privire la urşii captivi ţinuţi în cele mai îngrozitoare condiţii, în cuşti din apropierea restaurantelor sau în proximitatea benzinăriilor de pe tot teritoriul României.
Acest lucru a pus bazele colaborării, în anul 2005, dintre AMP şi World Animals Protection (WAP) în vederea construirii sanctuarului Libearty de la Zărneşti.

Asociaţia noastră desfăşoară activităţi intensive de protejare a tuturor animalelor din România atât prin diferite proiecte şi campanii punctuale cât şi prin programe de educaţie.

Sanctuarul poate fi vizitat astfel:
Programul de vară: 1 mai – 31 octombrie
De Marți până Duminică, cu intrări la 9:00, 10:00 și 11:00  
CU PROGRAMARE pentru grupurile mai mari de 15 persoane

Programul de iarnă: 1 noiembrie – 30 aprilie
De Marți până Duminică cu intrări la orele 10:00, 11:00 și 12:00 – CU PROGRAMARE pentru grupurile mai mari de 15 persoane

Preț
40 ron / adult
10 ron / copil (între 5 și 18 ani) și student – DOAR dacă prezintă carnetul de student vizat pe anul în curs.
10 ron/ copil (indiferent de vârstă) – dacă face parte dintr-un grup organizat (excursie cu grădinița sau tabăra)
Gratuit – copiii sub 5 ani, dacă sunt însoțiți de părinți

Însoțitorii grupurilor de copii
 10 ron/însoțitor – în limita unui însoțitor la 10 copii
Gratuit – profesorul însoțitor dacă prezintă dovada că este profesor însoțitor la grupul prezent (adeverință de la unitatea de învățământ sau dosarul de excursie și buletinul) – în limita unui profesor însoțitor la 10 copii, iar profesorii suplimetari platesc 10 lei

TRENULEȚUL 

20 lei/adult
10 lei/copil – dacă face parte dintr-un grup de copii, organizat
TRENULEȚUL SE PUNE ÎN MIȘCARE LA ORA 10.00.

distribuie

Evenimente următoare în Brașov

Evenimentele din Brașov vor fi disponibile în curând.

Recomandări în Brașov

Recomandările din Brașov vor fi disponibile în curând.

Cazare în regim hotelier

metropola.info