BrașovÎmprejurimi

Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Cetatea Făgăraş

FĂGĂRAŞ
Piața Mihai Viteazul nr. 1
localizare cu Google Maps

+40 268 21.18.62

link website

Cetatea Făgărașului este situată chiar în centrul municipiului Făgăraș, în județul Brașov. Se află la o distanță de: 63 km de Brașov, 73 km de Sibiu și 225 km de București. Este cel mai important monument al Făgărașului, unul dintre cele mai mari din țară și chiar din Europa. Cetatea are o vechime de 650 de ani. Inițial, aceasta a fost construită din lemn, înconjurată de valuri de pământ, ca un punct de apărare în sud-estul Transilvaniei, devenind în veacurile următoare un adevărat centru de rezistenţă în faţa invadatorilor. 

Harta Metropola

Albume foto

fagaras
8 imagini
fagaras

Complexul feudal de la Făgăraș, a cărui construcție a început la sfârșitul secolului al XIV-lea și se continuă, prin adăugări succesive, până la mijlocul secolului al XVII-lea, a fost precedat de-o fortificație din lemn, înconjurată cu un șanț și val de pământ, atestată arheologic pentru secolul al XII-lea. Această fortificație, dovada unei organizări politico-feudale autohtone voivodale, a fost distrusă la mijlocul secolului al XIII-lea, în urma unui puternic incendiu, după cum atestă vestigiile scoase la iveală prin săpăturile arheologice care au însoțit lucrările de restaurare. În secolul al XV-lea cetatea din piatră și cărămidă de la Făgăraș, care era o cetate militară de aprăre, avea o incintă patrulateră, cu patru turnuri bastioane la colțuri și un turn de avanpost de tip baricadă pe latura de est. Destinația pe care au primit-o cele 85 de încăperi ale castelului s-a putut deduce din inventarele cetății, în special cele din 1632, 1637, 1656, 1676. În timpul lui Gheorghe Rackozi I (1631-1648) au fost dublate, prin interior, zidurile exterioare de pe latura de nord și de sud, iar în spațiile create a fost aplicată umplutura de pământ, realizându-se o rezistență de 8 metri grosime. Totodată, construiește pe jumatatea nordică a laturii de est clădirea corpului de gardă, iar șantul de apărare din jurul cetății este lărgit, adâncit și umplut cu apa din Olt, devenind astfel un adevarat lac. 

Cetatea reprezintă cel mai important punct turistic din zona Făgărașului, oferind o adevărată lecție de istorie prin construcția și arhitectura sa, dar și prin Muzeul Țării Făgărașului "Valer Literat" Împreună cu  Biblioteca Municipală pe care aceasta le adăpostește.
Începând cu data de 27 aprilie 2012, paza cetății este asigurată de gardieni în costume medievale. Schimbarea gărzii ar urma să se facă în fiecare zi la ora 15:00. În acest fel se încearcă crearea unei părți a atmosferei medievale a cetății. 
De asemenea pe lacul din jurul cetății există 5 bărci de agrement, pentru distarcția turiștilor. Imaginea este întregită de prezența unor lebede.

 


distribuie

Evenimente următoare în Brașov

Evenimentele din Brașov vor fi disponibile în curând.

Recomandări în Brașov

Recomandările din Brașov vor fi disponibile în curând.

Cazare în regim hotelier

metropola.info