BrașovÎmprejurimi

Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Castelul Bran

BRAN
Str. General Traian Moșoiu, nr.24
localizare cu Google Maps

Cel mai vizitat obiectiv turistic din România. 
Castelul Bran este amplasat la intrarea în pasajul Rucăr-Bran, pe drumul ce leagă Braşov de Câmpulung, încadrat de culmile munţilor Bucegi și Piatra Craiului. 
Bran se găseşte la mai puţin de 30 km de Braşov iar distanța de la Bucureşti este de aproximativ 200 km.

Harta Metropola

Albume foto

Castelul Bran
7 imagini

Castelul Bran

Amplasat pe stâncă într-un punct cheie pentru a vedea inamicul de la depărtare, acesta a fost construit inițial ca și cetate pentru apărare și a suferit modificări ca și castel în timpul domniei reginei Maria (anul 1920).
Datorită peisajului minunat şi localnicilor ospitalieri, Bran-Moeciu este una dintre cele mai populare zone turistice din judeţul Braşov, fiind locul ideal pentru a-ţi petrece sfârşitul de săptămână sau vacanţă.

Se poate spune că natura a fost generoasă cu acestă zonă, deoarece este înconjurată de siluetele impresionante ale masivelor Bucegi şi Piatra Craiului, două dintre cele mai importante elemente din peisajul turistic montan românesc. 
Peisajul din acestă zonă este un amestec armonios de diferite forme de relief (munţi înalţi, platouri, curburile malurilor sculptate de râurile lor şi văile care le traversează, modelate de reţeaua hidrografică bogată).

Astăzi castelul este deschis pentru vizitatori ca și muzeu ce se întinde pe 4 nivele. 

Prețul biletelor pentru 2016

Adulţi: 35 Lei
Seniori (65+): 25 Lei
Studenţi: 20 Lei 
Elevi: 7 Lei
Grup elevi (mai mult de 20 pers): 5 Lei
Taxă filmare: inclusă

TAXĂ DE FILMARE / FOTOGRAFIERE

Taxa foto în regim de amatori este inclusă în prețul biletului; 
Taxa de filmare: 20 Lei. 
Filmările profesionale sunt permise dupa ce a fost semnat un contract. 
Taxa este calculată în funcţie de o ofertă personalizată.

PROGRAM DE IARNĂ (1 OCTOMBRIE - 31 MARTIE)
Luni: 12 - 16
Marți–Duminică:    9 - 16
Ultima intrare: 16

PROGRAM DE VARĂ (1 APRILIE - 30 SEPTEMBRIE)
Luni: 12 - 18
Marți–Duminică:    9 - 18
Ultima intrare: 18

SĂRBĂTORI IARNĂ 2015 (24 DECEMBRIE 2015 - 4 IANUARIE 2016)
24-27 Decembrie:    9 - 16
28 Decembrie:    12 - 16
29-31 Decembrie:    9 - 16
31 Decembrie:    9 - 16
1 Ianuarie:    11 - 17
2-3 Ianuarie:    9 - 16
4 Ianuarie:    12 - 16

distribuie

Evenimente următoare în Brașov

Evenimentele din Brașov vor fi disponibile în curând.

Recomandări în Brașov

Recomandările din Brașov vor fi disponibile în curând.

Cazare în regim hotelier

metropola.info