BrașovÎmprejurimi

Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Biserica fortificată din Viscri

VISCRI
Str. Principală nr. 52
localizare cu Google Maps

Viscri situat la 8 km de Rupea şi de Buneşti este un sat rămas în secolul XVIII. Din civilizaţie a preluat doar curentul şi telefonul. În anul 1999 a fost inclus pe lista Patrimoniu Mondial şi a intrat în conservare. Este rupt de lume, dar este în centrul atenţiei, fiindcă aici şi-a cumpărat casă prinţul Charles, şi a devenit sponsorul principal al unei fundaţii care este devotat salvării satelor săseşti.

Harta Metropola

Albume foto

5 imagini
În jurul anilor 1100 pe aceste meleaguri trăiau secuii, apărători ai graniţei de sud-est a regatului ungar. 100 de ani mai târziu ei au fost mutaţi la poalele Carpaţilor Orientali, iar în locul lor au fost aduşi saşii, care în jurul micuţei capele moştenite au construit o fortăreaţă. Şase turnuri se ridică din coroana pereţilor albi, cel mai vechi fiind turnul bisericii, a căror pereţii de 2,3 m a fost construiţi în secolul XIII. Turnul Porţii din 1650 adăposteşte clopotele. Fortificaţia ovală cu o înălţime de 5-7 m a fost construită în sec. XII.

Odată cu dezvoltarea comunităţii capela a fost mărită şi în sec. XVI fortificată. În secolul XVIII a fost construit încă un zid de apărare, care se vede doar parţial, fiindcă cetatea în sec XIX şi-a pierdut rolul de apărare, şi a suferit unele modificări. Comunitatea săsească a avut mult de suferit sub dictatura comunistă, aşa că după 1989, a început emigrarea masivă a saşilor spre ţara lor de origine Germania. Însă cei care au rămas aici, cu ajutorul financiar al celor care au plecat au început restaurarea şi conservarea clădirilor rămase după prezenţa lor pe teritoriul ţării noastre. Asta urmăreşte şi Fundaţia Mihai Eminescu Trust, care nu întâmplător se află chiar la Viscri.

Ansamblul fortificaţiei din Viscri impresionează prin numărul mare de turnuri şi bastioane. Este una dintre cele mai bine păstrate fortificaţii din Transilvania. Pentru că a fost cetate de apărare, zidurile înalte o fac să fie puţin vizibilă din exterior, dar odată ce turiştii ajung în curte o pot admira în toată splendoarea ei. Toate bastioanele şi turnurile au guri de tragere. În cetate se retrăgeau toţi locuitorii atunci când satul era sub asediu. Biserica poate fi vizitată zilnic între orele 10:00 şi 18:00, iar intrarea costă 4 lei. Odată ce aţi ieşit din biserică trebuie neapărat să faceţi o plimbare pe jos şi să admiraţi casele săseşti care arată acum 100 de ani, cu faţadele pictate. Întreg satul, dar şi biserica au fost incluse în patrimonul UNESCO, încă de acum 15 ani, pentru ca imaginea pitorească să nu fie distrusă de renovări şi modernizări care i-ar putea strica aspectul. Satul Viscri este situat la 90 de kilometri de Braşov pe DN 13 până la Rupea. Intraţi apoi la DJ 104 şi veţi ajunge la Viscri pe un drum pietruit. Satul este vizitat de 15.000 de turişti pe an, majoritatea străini.

distribuie

Evenimente următoare în Brașov

Evenimentele din Brașov vor fi disponibile în curând.

Recomandări în Brașov

Recomandările din Brașov vor fi disponibile în curând.

Cazare în regim hotelier

metropola.info