Odată cu aprinderea bradului se aprind toate luminile festive din oraş. Totodată, are loc inaugurarea Târgului de Crăciun, care este organizat chiar lângă brad şi unde se găsesc decoraţiuni, mâncăruri tradiţionale, vin fiert, ceai cald, castane, patiserii şi alte mărfuri specifice sărbătorilor de iarnă.
Seria evenimentelor „Braşov - oraş din poveste” continuă cu concerte de colinde, cu ansambluri folclorice din toate regiunile geografice ale României, iar pe 31 decembrie, braşovenii sunt invitaţi să marcheze împreună trecerea în noul an.

În Piaţa Sfatului, pe stâlpii de iluminat, au fost montate 27 de ornamente speciale,  ferestrele Casei Sfatului au fost încadrate cu şiruri de leduri, iar în interiorul acestora au fost montate sfere 2D. La fiecare streaşină sunt ţurţuri luminoși, iar la balcon, alte ornamente în formă de ţurţuri.
Pomul de Crăciun este decorat cu 50 de șiruri luminoase cu leduri și flash-uri, identice celor care formează plafonul luminos de pe Strada Republicii. De asemenea, sunt montate 40 de sfere luminoase 3D, 60 de conuri luminoase, 40 de ghirlande cu leduri pe verticală. În spirală, sunt 250 de șiruri turțuri de 0,5 metri luminoși cu flash-uri  și alte 100 de șiruri cu țurțuri de 1,5 metri. Vârful este „dinamic”. Sunt și decorațiuni „de zi”, adică beteală aurie și roșie, globuri și steluțe.
Ornamente luminoase au fost instalate și pe stâlpii din Livada Poștei și pe cei de pe străzile Mureșenilor și George Barițiu și Bulevardul Eroilor.