BrașovAtracții turistice

Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Turnul Alb

BRAȘOV
Aleea După Ziduri (zona Centrul istoric)
localizare cu Google Maps

link website

Pe Dealul Romurilor sau Dealul Straja există două turnuri de pază, Turnul Alb şi Turnul Negru. Primul a fost construit Turnul Negru, iar un secol mai târziu Turnul Alb, documentele îl menţionează în 1460 şi în 1494. Forma şi planul construcţiei se înscriu şi ele în perioada de sfârşit a secolului XV şi începutul celui următor.

Harta Metropola

Albume foto

Turnul Alb
4 imagini
Turnul Alb

Zidurile din piatră şi cărămidă, vădind o construcţie adaptată luptei cu arme de foc, au o înălţime cuprinsă între 18 m spre deal şi 20 m spre oraş, şi o grosime la bază de aproximativ 4 m. Numărul galeriilor interioare de luptă realizate din lemn, este de cinci, dispuse pe cinci nivele, iar terminaţia zidurilor este matcată de creneluri.

Acoperişuri într-o apă au avut numai la balcoanele exterioare pe console, prevăzute cu „guri de smoală”, ce sporeau posibilitatea de apărare a zonei. Aprovizionarea şi accesul pe galeriile interioare au fost asigurate şi aici de o scară mobilă, care îl lega de Bastionul Graft ce întărea zidul cetăţii în acestă zonăşi fusese construit ca un pod peste canalul care îi dăduse şi numele.

Iniţial, Turnul Alb a fost încredinţat pentru întreţinere şi ca loc de apărare a oraşului meşterilor cositorari şi arămari, iar din 1678 rămâne doar în grija arămarilor, cositorarii răscumparându-sşi obligaţia de apărare. Nici el nu a scăpat de acţiunea timpului, iar marele incendiu din aprilie 1689 care a devastat întreaga cetate, transformând în cenuşă o mare parte a patrimoniului de arhitectură, s-a extins şi asupra Turnului Alb. Grav afectat, a fost renovat în anul 1723. În anul 1902s-au mai efectuat o serie de lucrări de întreţinere, iar în anul 1975 a fost renovat, căpătând aspectul actual. Iluminat pe timpul nopţii, din anul 2002 şi eliberat de vegetaţia care îl ascundea ochiului, Turnul Alb este acum un monument pitoresc, un punct de atracţie în refugiul Belvedere de pe drumul ce duce în Poiana Braşov.

 

 

 


distribuie

Evenimente următoare în Brașov

Evenimentele din Brașov vor fi disponibile în curând.

Recomandări în Brașov

Recomandările din Brașov vor fi disponibile în curând.

Cazare în regim hotelier

metropola.info