BrașovAtracții turistice

Locație
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
35 rezultate

Bastionul Funarilor

Brașov

Bastionul Funarilor (sau Frânghierilor) din Brașov este primul bastion menționat în documente, la 1416. De formă hexagonală, bastionul avea inițial 10-12 m în înălțime și era dotat cu guri de tragere pentru piese mobile. Arcurile plate din cărămidă, ale căror urme se mai văd și astăzi, au fost construite ceva mai târziu. Bastionul a avut de suferit din pricina incendiilor de la 1461 și 1689, cel din urmă provocând grave distrugeri asupra arhitecturii inițiale. Refăcut, bastionul Funarilor a slujit drept depozit pentru materiale. Casa, care se vede și astăzi, a fost construită în 1794 de către breasla ce avea în stăpânire fortificația. În 1894 bastionul a fost vândut pentru 2.000 de florini, sumă importantă la acea vreme. A fost renovat în 2006.

Brașov City Bus Hop-on Hop-off

Brașov

Hop-on Hop off Bus înseamnă că poți urca sau coborî din autobuz, timp de o zi de câte ori dorești dintr-una dintre cele 7 staţii de îmbarcare/debarcare iar, după exact o oră, îți poți relua călătoria de unde ai coborât. Traseul îți permite să vizitezi cele mai importante obiective turistice din centrul municipiului. 
Hop-on Hop off Bus one day as you wish from one of the 7 pick-up/landing stations and after exactly one hour you can resume your trip from where you got off. The route allows you to visit the most important landmarks in the city centre.

RA&RA Train Express

Brașov

Primăria Brașov a eliberat firmei SC RA&RA Train Express SRL, cu titlul experimental, o autorizație de transport pentru trenulețul turistic. 

Biserica Romano-Catolică Sfinții Petru și Pavel

Brașov

Biserica Sf. Petru și Pavel este o biserică romano-catolică din orașul Brașov. Este cea mai reprezentativă construcție barocă din Brașov a fost ridicată în anii 1776-1782, după planurile arhitectului Karl Joseph Lamasch, cu suportul financiar direct al Împărătesei Maria Theresia , pe locul mănăstirii dominicane medievale de pe actuala stradă a Mureșenilor. La începutul secolului XX, bolțile bisericii au fost decorate cu scene religioase pictate în medalioane, iar ferestrele au fost prevăzute cu vitralii comandate la Budapesta.

MĂNĂSTIREA FRANCISCANILOR

Brașov

Ansamblul își datorează aspectul actual lucrărilor de reconstrucție realizate în spiritul baroc al anilor 1724-1725, dar începuturile sale sunt mult mai vechi, așezământul aparținând în Evul Mediu călugărițelor catolice clarise (1486).

35 rezultate