BrașovAtracții turistice

Locație
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
35 rezultate

Sinagoga Neologă

Brașov

Sinagoga Neologă din Brașov este un lăcaș de cult evreiesc. Ea a fost construită între anii 1899-1901, în stil neogotic cu accente maure, iar din 2004 figurează în lista monumentelor istorice din judeţ. 
Documentele istorice menţionează faptul că primele comunităţi evreieşti s-au stabilit în zonă în jurul anului 1807, cu aprobarea edililor vremii, iar oficial, comunitatea din regiune s-a conturat în 1826. Ca orice etnie pripăşită într-un loc nou, evreii au întâmpinat restricţii în practicarea de meserii, membrii comunităţii evreieşti având acces la un anumit loc de muncă doar dacă postul era refuzat, în prealabil, de un locuitor de origine săsească.

Casa Negustorilor

Brașov

Casa Negustorilor, monument de arhitectură din orașul Brașov, a fost ridicată între 1541-1547 de Apolonia Hirscher, văduva cunoscutului jude al Brașovului, Lukas Hirscher.
De-a lungul vremii, clădirea a purtat denumiri diferite precum: podul Bătușilor sau Casa Hirscher. În perioada medievală aici era un loc de desfacere a mărfurilor executate de diferite bresle, în special a cizmarilor și cojocarilor.

Turnul Alb

Brașov

Pe Dealul Romurilor sau Dealul Straja există două turnuri de pază, Turnul Alb şi Turnul Negru. Primul a fost construit Turnul Negru, iar un secol mai târziu Turnul Alb, documentele îl menţionează în 1460 şi în 1494. Forma şi planul construcţiei se înscriu şi ele în perioada de sfârşit a secolului XV şi începutul celui următor.

Parcul Rudolf

Brașov

Parcul Rudolf, este unul din minunatele parcuri, în care braşovenii se pot bucura de o un moment de relaxare şi linişte în aer liber.
În urmă cu 100 de ani, acesta era locul de promenadă pentru cetăţenii oraşului de la poalele Tâmpei.

Turnul Lemnarilor

Brașov

Turnul Lemnarului face parte din Fortificaţiile Braşovului, respectiv din zidul de apărare a cetății.

Parcul Nicolae Titulescu

Brașov

Parcul central al Braşovului, ce datează de pe la 1885,  era la început un loc viran de-a drepta şi de-a stânga porţii vămii, pe locul unde trăgeau carele sătenilor ce veneau cu marfa la târgul din cetate. Pe promenadă se plimba în cursul săptămânii tineretul braşovean. Duminica după prânz era rezervată lucrătoarelor şi servitorimii, ce primeau liber de la stăpâni. În timp, zona a fost transformată în ceea ce numim azi parcul central sau Nicolae Titulescu.

Biserica Sfânta Adormire a Maicii Domnului

Brașov

Ca şi alte lăcaşuri de cult ortodoxe din centru şi Biserica Adormirea Maicii Domnului se află ascunsă într-o curte, nu are faţadă la stradă. În acea perioadă era interzisă şi circulaţia românilor prin piaţă.

Poarta Ecaterinei

Brașov

Poarta Ecaterinei (în germană Katharinentor) a fost construită, pentru a facilita accesul scheienilor în Brașov, la mijlocul laturii dintre Bastionul Țesătorilor și cel al Fierarilor, pe locul unei vechi porți din veacul al XIV-lea sau al XV-lea, distrusă de inundația din 24 august 1526, cât și în urma năvălirilor turcești. Aceasta se întindea de la actualul Corp S al Universității „Transilvania”, unde era moara porții, până dincolo de actuala Poartă Schei.

Mănăstirea Bucium

Șinca

La poalele Munţilor Făgăraş, în apropierea satului Bucium din judeţul Braşov, în inima ţării se înalţă şi desăvârşeşte prin dragostea şi eforturile credincioşilor un bastion al credinţei Neamului Ortodox Român, o cetate pentru pacea tuturor.
Mănăstire a sfintelor ortodoxe şi româneşti tradiţii, lăcaşul de cult de la Bucium este osândit flăcărilor în 1761 când monahi, parte ai locului, parte cautând adăpost în faţa vitregiei vremurilor, ard odată cu vechea biserică.

Rectoratul Universității Transilvania

Brașov

 Clădirea a fost construită la sfârșitul secolului XIX (arh. Peter Bartesch, 1881-1885) în stil neorenaștere cu picturi "sgraffito," ca sediu pentru Palatul Pensiilor.
În aceeași perioadă au mai fost construite Primăria Municipiului Brașov (fostul Palat al Finanțelor), Prefectura (fostul Palat al Justiției), Palatul Poștelor, Sala de concerte, Reduta și altele.

35 rezultate