BrașovAtracții turistice

Locație
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
35 rezultate

Cetățuia de pe Strajă

Brașov

Cetățuia Brașovului, restaurată în jurul anului 1981, este astăzi un obiectiv turistic important, care reînvie istoria de altădată. Situată pe Dealul Cetății, a avut un important rol de apărare de-a lungul timpului și a servit inclusiv ca închisoare sau depozit cu mulți ani în urmă. Se află aproape de centrul istoric al orașului și se poate ajunge ușor cu mașina, urcând dealul pe șoseaua șerpuită. Sus există parcare, unde se poate lăsa mașina. Se poate urca și pe jos, pe scările cu tentă specifică, în aproximativ 20 de minute.

Parcul Noua

Brașov

Zona lacului din cartierul Noua a devenit cea mai frumoasă zonă de agrement și relaxare din Brașov. Parcul Noua dispune de un lac pentru plimbări cu barca și hidrobicicleta, o pistă de jur împrejurul lacului perfectă pentru plimbări cu bicicleta, rolele, cu bebele în cărucior sau cu cineva drag de mână.

Turnul Vânătorilor

Brașov

Dacă vrei să vizitezi o colecție de arme și vânat de pe vremea vechii cetăți, dar și obiecte de artă populară, nu trebuie decât să vizitezi Turnul Vânătorilor.

Muntele Tâmpa

Brașov

Muntele Tâmpa se înalţă în mijlocul municipiului Braşov şi are o înălţime de 960 m faţă de nivelului mării. Ridicându-se cu cca. 400 m deasupra Braşovului, muntele a adus oraşului denumirea, consacrată, de „oraşul de la poalele Tâmpei".

Turnul Negru

Brașov

Amplasat chiar pe o stâncă ce iese din deal, Turnul Negru îi oferea acesta un adevărat statut de apărare. Având o înălțime de 11 metri și turnul dispune de guri de tracere împărțite pe trei niveluri dar și posturi de supraveghere aflate chiar la nivelul acoperișului construit cu vârf ascuțit. Turnul era cu atât mai special cu cât legătura între el și fortificație se făcea printr-un pod mobil care ajungea la Bastionul Fierarilor, situat în apropiere.

Biserica Sfântul Nicolae

Brașov

Considerată de unii catedrală, Biserica Sfântul Nicolae se află în zona veche a oraşului Braşov dar dincolo de limita oraşului medieval, în Piaţa Unirii. Această denumire s-a dat pieţei în 1944 şi reprezintă de fapt centrul fostului sat Şchei, aflat lângă oraşul medieval Braşov. Unul dintre simbolurile oraşului, Piaţa Unirii este un spaţiu cu valoare turistică şi culturală.

Piața Sfatului

Brașov

Piaţa Sfatului era în Evul Mediu, locul în care în Braşov se organizau târguri atât pentru negustorii saşi şi români cât şi pentru cei veniţi din Ungaria. Se ajungea în piaţă prin strada Vămii (actuala Mureşenilor), iar lângă stradă erau vămuite mărfurile. 
În apropierea pieţei se află Biserica Neagră, bastioanele Fierarilor şi Graft, turnurile Turnul Alb şi Turnul Negru precum Poarta Şchei, Poarta Ecaterinei.

Strada Republicii

Brașov

Singura arteră comercială pietonală a Brașovului, strada Republicii este unul dintre cele mai "fierbinți" puncte ale orașului. Locul predilect al comercianților, clown-ilor și "trubadurilor" zilelor noastre, strada Republicii este de neratat pentru orice turist - chiar dacă vizita este de scurtă durată. Este locul în care iarna sclipesc mii de lumini și vara te îmbie zeci de terase pe care nu le poți ignora în drumul spre Piața Sfatului.

Biserica Sfântul Bartolomeu

Brașov

Biserica Sfântul Bartolomeu este o biserică evanghelică-luterană construită în secolul al XIII-lea, cu modificări substanțiale în secolul al XV-lea. Aceasta este cel mai vechi monument din oraș și totodată cea mai veche biserică.

Parcul Zoologic

Brașov

Grădina Zoologică Braşov găzduieşte în prezent aproximativ 760 de animale, păsări şi reptile, din peste 60 de specii.
Grădina Zoologică Braşov are acum trei atracţii unice în România: Casa cu Ocol, un Planetariu şi o panoramă extraordinară a leilor şi tigrilor. Parcul zoologic, situat lângă pădurea şi lacul din Noua într-o zonă naturală superbă înconjurată de pădure, se întinde pe zece hectare faţă de patru hectare cât avea înainte de modernizare.

35 rezultate