Aflată în centrul vechi al Brașovului, Biserica Romano-Catolică Sf. Petru și Pavel este singurul monument din oraș construit în totalitate în stil baroc. Pe partea dinspre stradă a navei a fost construită pe întreaga lățime a bisericii o tribună cu parapet arcuit din baluștri, accesul acestuia fiind asigurat prin scările practicate în grosimea zidăriei, scări care pornesc din spațiile laterale ale pronaosului. Pereții bisericii sunt decorați cu bogate stucaturi, în partea mediană a arcului de triumf cu stema orașului Brașov și a Transilvaniei, respectiv anul finalizării bisericii.În medalioanele pictate pe suprafața bolților apar scene biblice, care au fost pictate cu ocazia unei renovări de la începutul secolului XX. În capelele laterale sunt amplasate altare și confesionale istorizante, iar sub cele două baldachine amplasate simetric pe arcul de triumf stă amvonul (la sud, opera lui János Kupcsay) și singura piesă a mobilierului baroc, o pictură a Mariei Protectoare de Passau (la nord).
Corul este o construcție gotizantă, având închidere cu cinci laturi a octogonului. Bolta cilindrică cu penetrații cu secțiunea în arc frânt a corului în absidă se sprijină pe coloane angajate corintice, pe care sunt fixate console cu statuile din lemn a diferiților sfinți (Sf. Petru, Sf. Pavel, Sf. Francisc, Sf. Anton). Pereții laterali ai corului sunt străpunși de ferestre ogivale, a căror vitralii se leagă de asemenea de perioada donațiilor de la cumpăna secolelor XIX–XX, și provin din atelierul lui Ede Kratzmann din Budapesta.
Laturilor nordice și sudice a corului s-a anexat o sacristie cu etaj, respectiv un oratoriu. Accesul la etajul acestor construcții este asigurat de scările racordate arcului de triumf, iar încăperile de la etaj se deschid spre cor cu parapete cu baluștri și cu ferestre geminate.