BrașovAtracții turistice

Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Bastionul Postăvarilor

BRAȘOV
Aleea Tiberiu Brediceanu (zona Poarta Schei)
localizare cu Google Maps

Bastionul Postavarilor, punctul cel mai puternic de apărare a cetății Brașovului, cu forma sa de elipsă, este situat pe colțul nord-estic al cetății. Având o grosime a zidurilor de 2 metri, înălțimea de 20 metri și diametrul de 16 metri, bastionul a fost în posesia breslei aurarilor în jurul anilor 1450-1455, urmând ca în anul 1640 să fie încredințat breslei postăvarilor.

Harta Metropola

Albume foto

4 imagini

Bastionul Postavarilor

Bastionul Postavarilor

 


Construcția bastionului a fost prevăzută de către aurari cu bombarde de la Praga, cu 16 archebuze și cu trei turnuri mici. Construția bastionului pe patru nivele de galerii de lemn prezintă la primul nivel găuri folosite cu scopul instalării tunurilor de calibru mic. Cu prilejul activităților de consolidare a zidurilor de apărare a cetății a fost construită o fortificație de forma unei potcoave, fortificație ce poartă numele de Bastionul Țesătorilor Roșii.

Bastionul Postăvarilor adapostește primul muzeu virtual din România, care prezintă turiștilor, prin intermediul galeriilor multi-touch, momente din istoria bastionului și a Brașovului. Acest gen de expoziție virtuală este prima galerie digitală din România, funcționarea ei fiind asigurată pe cele 3 din 4 etaje ale bastionului. Obiectele electronice instalate pe cele 3 nivele ale galeriei digitale conțin trei mese și 13 șevalete multi-touch. Astfel, obiectivul principal este inserarea galeriei în arhitectura bastionului prin cuplarea ideii de spațiu al viitorului cu imaginea clasică a atelierului de pictură. Dispozitivele multi-touch oferă posibilitatea vizitatorilor de a vedea turnurile diferitelor monumente ale orașului, precum Biserica Neagră, Prima Școală Românească, Casa Sfatului, Bastionul Graft, Turnul Alb, Turnul Negru sau zona Scheii Brașovului. Principalul punct de atracție al galeriei este reprezentat de două gigapanorame instalate pe mesele multi-touch. Prin intermediul acestora, este prezentat Brașovul văzut de pe Tâmpa, surprinzând cele mai mici detalii ale orașului. Doar printr-o atingere suavă a ecranului, orașul Brașov poate fi ușor explorat. Muzeul a creat și un spațiu special dedicat părinților care vin însoțiți de copii, astfel că Bastionul Postăvarilor oferă micuților posibilitatea de a descoperi, pe una din cele trei mesele multi-touch sau pe câteva dintre șevalete, imagini ce simbolizeză Brașovul. Nu numai imaginile îi vor impresiona pe prichindei, dar și sunetele pe care se presupune că le facea armata pe durata luptelor de apărare a cetății. Nu mare le va fi mirarea copilașilor să audă, din cei șase cilindrii sonori montați în bastion, recreerea sunetelor perioadei de atunci. Orice latură a istoriei dorește turistul să o exploreze, va putea face acest lucru fără a incomoda câtuși de puțin pe ceilalți turiști, și asta datorită faptului că fiecare șevalet este dispus cu propriul lui sistem audio guide. Acest lucru a fost posibil prin folosirea unui SoundTube de forma unei umbrele, dispozitiv care dispersează sunetul doar înspre persoana ce se afla în fața șevaletului multi-touch. Dezvoltarea economică continuă a cetății s-a datorat în mare măsură cantităților impresionante de postav cerute de domnitorii Țărilor Române. Datorită restaurărilor și renovarilor la care a fost supus monumentul, în prezent, un obiectiv ce trebuie bifat pe lista locațiilor de vizitat în orașul Brașov este Bastionul Postăvarilor.

 


distribuie

Evenimente următoare în Brașov

Evenimentele din Brașov vor fi disponibile în curând.

Recomandări în Brașov

Recomandările din Brașov vor fi disponibile în curând.

Cazare în regim hotelier

metropola.info