Vizitează Brașovul de la înălțime

206 vizualizări Adauga la favorite

Turiștii și brașovenii vor putea vedea, centrul istoric de la înălțime. Operatorul de transport local RATBV, pune în circulație autobuzul supraetajat, pe un traseu dedicat vizitării centrului istoric și zona Belvedere.
Plecările se fac din Livada Poștei și sunt la fiecare oră fixă în intervalul orar 14 - 21 (ultima cursă).
Lungimea traseului este de 18,4 km.

Traseul pe care va circula linia 20 B este: Livada Poștei – Str. Mureșenilor – Str. George Barițiu – Șirul Gh. Dima – Str. C-tin Brâncoveanu – Str. Prundului – Șirul Ludwig van Beethoven – Str. George Barițiu – Str. Mureșenilor – Bd. Eroilor – Bd. 15 Noiembrie – Str. Agrișelor – Str. Iuliu Maniu – Str. Nicolae Iorga – Str. Lungă – întoarcere în giratoriul Str. Lungă (la intersecția cu str. Stadionului și Calea Făgărașului) – Str. Lungă – Șirul Livezii – Str. Stejărișului – parcare Belvedere (oprire și staționare cca. 10 min.) – Str. Stejărișului – Șirul Livezii – Livada Poștei.

Pe acest traseu sunt valabile biletele metropolitane, adică 4 lei pentru 60 de minute, cu toate că cea mai avantajoasă modalitate este de a cumpăra abonamentul de o zi, care costă 12 lei. Astfel turiștii pot coborî din autobuz și vizita obiectivele turistice dintr-o anumită zonă, după care pot lua următorul autobuz, cu care să călătorească mai departe. În plus, ei beneficiază și de transportul public în comun pentru toată ziua.
Autobuzul va circula decapotat (fără acoperiș), la o frecvență de 60 de minute și va opri în stațiile:
Livada Poștei – cap de linie, Piața Unirii, Teatrul Dramatic, Primărie,  Biserica Evanghelică Bartolomeu, Belvedere.

Din aceeași categorie

Noua parcare de tip „park and ride”
Lucrările la parcarea de tip „park and ride” din cartierul Bartolomeu (în care să lași mașina la intrarea în oraș și să folosești transportul în comun) sunt programate să înceapă în curând. Parcarea va avea două niveluri la subsol, parter și un etaj, iar capacitatea va fi de 700...
Detalii Adauga la favorite
Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav
Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav este un aeroport în Ghimbav, la o distanță de 12 km de Brașov. Este singurul aeroport internațional construit în România de la zero în ultimii 50 de ani. Pista are o lungime de 2820 m, o lățime de 45 m și acostamente betonate de câte...
Detalii Adauga la favorite
Care este cea mai veche stradă din oraș?
Una dintre cele mai vechi străzi din Braşov e strada Târgului, atestată în 1520.
Detalii Adauga la favorite