Trenurile Soarelui

166 vizualizări Adauga la favorite

CFR Călători dă startul programului estival de transport „Trenurile Soarelui”, cu 30 de trenuri care vor conecta marile orașe din țară cu Litoralul și alte 36 de trenuri directe București-Constanța.  În fiecare zi,    5 trenuri vor pleca din Brașov spre mare, dintre care unul va ajunge direct la Mangalia.

Trenurile directe vor pleca din toate regiunile țării precum Arad, Deva, Timișoara Nord, Reșița Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Suceava, Iași, Galați și Buzău.

De asemenea, va asigura conexiuni rapide din București Nord, cu trenuri care circulă la intervale regulate (la fiecare 1-2 ore) pe ruta  București Nord – Constanța și retur (circa 2 ore și 20 minute).

Astfel, pe parcursul a trei luni:

  • 30 de trenuri directe (15 dus/15 întors, inclusiv ramurile aferente), din care 14 trenuri (7 dus/7 întors) au ca destinație/plecare Mangalia.
  • 36 de trenuri (18 dus/18 întors) vor asigura legătura Capitalei cu litoralul și retur: 15 perechi din București Nord (din care 9 perechi trec și prin București Băneasa), 2 perechi numai din București Băneasa și 1 pereche din București Obor.
  • Pentru călătoria spre Delta Dunării, din 15 iunie 2024, trenurile IR 1981/ R 8653 și R 8656/ IR 1982 vor asigura zilnic legătura directă București Nord – Tulcea Oraș și retur pe întreaga durată a sezonului. De asemenea, în Medgidia va fi asigurată zilnic conexiunea spre Tulcea Oraș și retur cu trenuri dinspre Capitală sau Constanța.

 

Condiții de călătorie

Toate vagoanele trenurilor estivale InterRegio includ vagoane climatizate, echipate cu prize electrice pentru încărcarea laptopurilor și telefoanelor mobile, toalete ecologice și uși semiautomate. În plus, trenurile pe distanțe lungi includ vagoane cușetă și vagoane de dormit. 

 

Tarife

Biletele la trenurile CFR Călători sunt accesibile tuturor prin gama variată de oferte comerciale. Acestea sunt prezentate în detaliu pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Trafic intern/ Oferte și Facilități. Pentru serviciile cuprinse în programul special estival sunt valabile toate facilitățile de călătorie acordate prin actele normative în vigoare.

Călătorii pot beneficia de reduceri, precum:

  • reducere de 10% din tariful de transport la cumpărarea unui bilet cu oferta dus-întors;
  • reducere de până la 10% din tariful de transport la cumpărarea cu anticipație;
  • reducere de 25% la cumpărarea cu cardul TrenPlus.

Elevii călătoresc gratuit, iar studenții primesc o reducere de 90% la călătoria în vagoanele de clasa a doua.

 

Cumpărarea biletelor

Biletele pot fi achiziţionate cu anticipație de 30 zile, utilizând următoarele canale de vânzare:

  • online de pe cfrcalatori.ro;
  • din aplicația mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery);
  • de la automatele de vânzare bilete din gări;
  • de la casele de bilete din gări, agenții de voiaj CFR Călători și distribuitori autorizați (agenții de turism).
14 Iunie - 8 Septembrie

Din aceeași categorie

500 de studenți străini, din 84 de ţări din întreaga lume, învaţă la Universitatea Transilvania din Braşov
În anul universitar 2023-2024, la Universitatea Transilvania din Brașov studiază 500 de studenți internaționali, din 84 de țări din Africa, America, Asia și Europa.
Detalii Adauga la favorite
Care este cea mai veche stradă din oraș?
Una dintre cele mai vechi străzi din Braşov e strada Târgului, atestată în 1520.
Detalii Adauga la favorite
Lucrările la Sala Polivalentă au început
Lucrările la Sala Polivalentă din Brașov, ce se construiește pe amplasamentul fostului stadion municipal din Bartolomeu au început. 
Detalii Adauga la favorite
Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav
Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav este un aeroport în Ghimbav, la o distanță de 12 km de Brașov. Este singurul aeroport internațional construit în România de la zero în ultimii 50 de ani. Pista are o lungime de 2820 m, o lățime de 45 m și acostamente betonate de câte...
Detalii Adauga la favorite