Prima Pistă Modernă de Biciclete din Brașov

72 vizualizări Adauga la favorite

Primăria Brașov va amenaja prima pistă de biciclete modernă din oraș, cu o lungime de 6 km. Aceasta va conecta mai multe cartiere importante, inclusiv Poienelor, Saturn, Minerva, Crinului, Micșunelelor, Lămâiței, Brândușelor, Vlahuță, Gării Victoriei și Kogălniceanu. Pista va respecta standardele europene și va fi echipată cu 3 puncte de închiriere și parcare pentru biciclete. 

Proiectul este finanțat din fonduri europene, ceea ce evidențiază angajamentul orașului pentru dezvoltarea unei infrastructuri sustenabile. Primăria Brașov a anunțat un proiect ambițios pentru dezvoltarea infrastructurii de transport prietenoase cu mediul în oraș: pista modernă de biciclete.

Această pistă nouă face parte dintr-o strategie mai amplă de dezvoltare a mobilității cu bicicleta în Brașov. Odată finalizată, Brașovul va dispune de o rețea totală de 80 de kilometri de piste de biciclete care vor lega diferitele cartiere ale orașului.

Extinderea rețelei de piste de biciclete are ca scop reducerea traficului rutier și a poluării în oraș. Această inițiativă oferă o alternativă ecologică și eficientă pentru transportul în oraș.

Primarul Coliban a subliniat importanța acestui proiect, afirmând că Brașovul continuă să investească în infrastructura necesară tranziției către sisteme de transport prietenoase cu mediul. Dezvoltarea infrastructurii pentru biciclete va permite brașovenilor să se deplaseze mai ușor și mai ecologic în oraș și să contribuie la creșterea calității vieții în comunitate.

Brașov

Din aceeași categorie

Muzeul de Științe Brașov a devenit cel mai mare muzeu de științe interactiv din România
.Muzeul de Științe din Brașov și-a deschis porțile și te așteaptă să-i treci pragul într-un cadru desprins din cărțile SF! Îți facem cunoștință cu exponate interactive prin intermediul cărora poți descoperi și experimenta fenomenele din fizică, biologie, matematică și...
Detalii Adauga la favorite
500 de studenți străini, din 84 de ţări din întreaga lume, învaţă la Universitatea Transilvania din Braşov
În anul universitar 2023-2024, la Universitatea Transilvania din Brașov studiază 500 de studenți internaționali, din 84 de țări din Africa, America, Asia și Europa.
Detalii Adauga la favorite