Cetățuia Brașovului se întoarce în domeniul public și va fi redeschisă

50 vizualizări Adauga la favorite

După ce Înalta Curte de Casație și Justiție a luat decizia definitivă în urma unui proces intentat de Primăria Brașov de trecere a Cetății Brașovului de pe Dealul Straja din proprietatea Aro Palace SA în proprietatea publică a statului român, Primăria vrea să recupereze și fosta Casă a Negustorilor din Piața Sfatului, construită de soția judelui Brașovului, Apollonia Hirscher, care a donat clădirea comunității brașovene.


Cetățuia de pe Strajă a fost o fortificație importantă de apărare, situată în afara Cetății Brașovului, cu scopul de a împiedica atacarea și mai ales bombardarea acesteia de pe înălțimile din jur.
Cetățuia Brașovului își va deschide porțile pentru vizitatori până la sfârșitul anului, aceasta trecând deja în patrimoniul municipiului, fiind finalizat și demersul de predare-primire.

Brașov

Din aceeași categorie

Noua parcare de tip „park and ride”
Lucrările la parcarea de tip „park and ride” din cartierul Bartolomeu (în care să lași mașina la intrarea în oraș și să folosești transportul în comun) sunt programate să înceapă în curând. Parcarea va avea două niveluri la subsol, parter și un etaj, iar capacitatea va fi de 700...
Detalii Adauga la favorite
Fostul depou de tramvaie devine campus preşcolar
Fostul depou de tramvaie devine campus preşcolar, cu creşa şi grădiniţă pentru zonele rezidenţiale noi din Tractorul. Aici se va construi o creșă medie de 70 de locuri, pentru care Braşovul a obținut deja finanțare. Este prima dintre cele două construcţii ale campusului, care...
Detalii Adauga la favorite
500 de studenți străini, din 84 de ţări din întreaga lume, învaţă la Universitatea Transilvania din Braşov
În anul universitar 2023-2024, la Universitatea Transilvania din Brașov studiază 500 de studenți internaționali, din 84 de țări din Africa, America, Asia și Europa.
Detalii Adauga la favorite
Lucrările la Sala Polivalentă au început
Lucrările la Sala Polivalentă din Brașov, ce se construiește pe amplasamentul fostului stadion municipal din Bartolomeu au început. 
Detalii Adauga la favorite