Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav

25 vizualizări Adauga la favorite

Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav este un aeroport în Ghimbav, la o distanță de 12 km de Brașov. Este singurul aeroport internațional construit în România de la zero în ultimii 50 de ani. Pista are o lungime de 2820 m, o lățime de 45 m și acostamente betonate de câte 7,50m. Pe pista aeroportului va putea ateriza și decola orice tip de avion, cu excepția lui A380, pentru care trebuie un terminal special și o pistă mai lungă.
Unul dintre aspectele interesante ale aeroportului este faptul că este primul aeroport care va utiliza un turn virtual. Această tehnologie de ultimă generație reduce costurile de implementare cu 50% și, în același timp, asigură o siguranță mai crescută. Aeroportul este al doilea terminal din lume care folosește tehnologia turnului virtual.

Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav are un terminal modern și este echipat cu tehnologie de ultimă generație pentru a asigura un flux de pasageri cât mai rapid și sigur. De asemenea, oferă o experiență confortabilă și plăcută pasagerilor săi. Cu acest nou aeroport internațional, turismul din Brașov și din împrejurimi se va dezvolta într-un mod mai rapid și mai eficient, iar turiștii vor avea acces mai ușor la această destinație minunată.
 Pe lângă aeroport va trece viitoarea autostradă A3. Brașovul este al 17-lea oraș din România care are aeroport. Terminalul aeroportului de la Brașov este al treilea, ca mărime, după Aeroportul Henri Coandă de la Otopeni și Aeroportul de la Cluj-Napoca. Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav este operațional din 15 iunie 2023.

 

Din aceeași categorie

Noua parcare de tip „park and ride”
Lucrările la parcarea de tip „park and ride” din cartierul Bartolomeu (în care să lași mașina la intrarea în oraș și să folosești transportul în comun) sunt programate să înceapă în curând. Parcarea va avea două niveluri la subsol, parter și un etaj, iar capacitatea va fi de 700...
Detalii Adauga la favorite
Padel Palace Roman - Cel mai modern centru de padel din Sud-Estul Europei
Padel, o combinație între tenis, squash, tenis de masă și badminton, a făcut odată cu deschiderea în 2022 la Coresi, cel mai modern centru indoor de padel din România la acea vreme. La mai puțin de un an, a apărut Padel Palace Roman, cel de-al doilea centru indoor și este...
Detalii Adauga la favorite
Germanii de la Diehl au început construcția fabricii de componente electrice de la Brașov
Diehl Controls inaugurează la Brașov prima fabrică din România, printr-o investiție de 40 milioane de euro. Compania Diehl Controlsa sărbătorit ceremonia de punere a pietrei de temelie pentru noua sa fabrică.
Detalii Adauga la favorite