Stațiunea Climaterică Sâmbăta

49 vizualizări Adauga la favorite

Stațiunea Climaterică Sâmbăta este o destinație perfectă pentru cei care doresc să petreacă un weekend relaxant în mijlocul naturii, la poalele Munților Făgăraș.
Accesul către această locație este facil, desfășurându-se de-a lungul drumului național Sibiu-Brașov.

Există indicatoare care vă vor ghida către Sâmbăta de Jos și mai apoi spre Sâmbăta de Sus, unde se află această stațiune. Stațiunea se află chiar la poalele munților și este cunoscută pentru frumusețea sa naturală.
La intrarea în stațiune, șoseaua șerpuieste printre case de vacanță și pensiuni proaspăt construite. Ultima parte a șoselei se întinde până la Mănăstirea Brâncoveanu, care este principalul obiectiv turistic din zonă și se află chiar în inima stațiunii. Până nu demult, în afara mănăstirii și a Complexului Turistic de lângă, în Sâmbăta nu existau multe alte construcții. Cu toate acestea, datorită creșterii popularității zonei și a mănăstirii, tot mai mulți turiști din întreaga țară și din străinătate vizitează această stațiune. Ca urmare, numeroase unități de cazare au apărut aici în ultimii ani.

Mănăstirea de călugări Brâncoveanu a fost construită de domnitorul cu același nume. Mănăstirea este înconjurată de un peisaj superb și impresionant, cu arhitectură frumoasă și o curte interioară uriașă, plină de flori. Acest loc primește un număr mare de vizitatori, inclusiv turiști care vin cu mașinile personale, microbuze și autocare. În curtea mănăstirii, găsiți un mic magazin de obiecte bisericești și suveniruri, precum și un lac cu păstrăvi, oferind o experiență completă a zonei.

Un alt obiectiv important din Sâmbăta de Sus este Izvorul Părintelui Arsenie Boca, situat la aproximativ 15 minute de mers pe jos de mănăstire. Există indicatoare care vă vor ghida spre acest izvor. Se spune că apa  a fost sfințită datorită faptului că Părintele Arsenie Boca se retrăgea aici pentru rugăciune și meditație. Mulți cred că izvorul are proprietăți vindecătoare. În jurul său, veți găsi o troiță și un loc de reculegere, precum și câteva tarabe comerciale cu obiecte și suveniruri cu chipul părintelui.
În apropierea izvorului, există o mică pârtie de schi, unde se organizează diferite evenimente și festivaluri. De asemenea, în această zonă, se găsește un parc de aventură potrivit pentru toate vârstele, cu tiroliene și cataratori, oferind oportunități de distracție și aventură. Stațiunea oferă un cadru perfect pentru relaxare, aer proaspăt de munte, mișcare și rugăciune. Este un loc minunat pentru a petrece câteva zile în mijlocul naturii, explorând mănăstirea, izvorul și frumusețea munților.

NON STOP
Sâmbăta de Sus

Din aceeași categorie

Asociația Ghizilor Montani din România
AGMR organizează și desfașoară excursii / drumeții sau ascensiuni montane pe stânca, zăpadă sau teren mixt, ture de schi sau schi în afara pârtiilor, cu persoane individuale sau grupuri de persoane; acordă asistență de specialitate clienților, desfășoară stagii de instruire în...
Detalii Adauga la favorite
Satul Fundata
Satul Fundata este cea mai înaltă localitate din țară si este unul dintre cele mai pitorești sate din România, fiind situat la altitudinea de 1360 de metri. Satul Fundata are Munţii Bucegi, pe o parte, şi Munţii Piatra Craiului, pe cealaltă parte.
Detalii Adauga la favorite
Non stop
Brasov
Traseul arhitectural Brasov
Un traseu arhitectural prin cartierele istorice ale Braşovului, oferă posibilitatea descoperirii varietăţii stilistice a clădirilor puse în operă în cei aproape 800 de ani de existenţă a oraşului, datorată multiculturalităţii, factor care a determinat simultan racordarea...
Detalii Adauga la favorite