Satul Viscri

59 vizualizări Adauga la favorite

Cunoscut și sub numele de Weisskirch în limba germană, Viscri este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate sate din România, atrăgând atât români, cât și turiști străini. Situat în pitorescul județ Brașov din inima Transilvaniei, satul Viscri îți oferă o experiență autentică și plină de istorie.

Iată mai multe detalii despre acest minunat loc: Viscri se află în județul Brașov și este la aproximativ o oră distanță de mers cu mașina de orașul Brașov. Este amplasat între Brașov (la aproximativ 80 km) și Sighișoara (la aproximativ 40 km), fiind situat la 8 km de drumul european E60, cu acces din localitatea Bunești. Cea mai scurtă cale către Viscri pornește din Drumul Național 13. Turiștii care circulă între Brașov și Sighișoara trebuie să părăsească drumul național la Bunești.

Viscri este celebru pentru biserica sa fortificată, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Această bijuterie arhitectonică medievală are ziduri masive și un turn impunător. Construcția bisericii a început în secolul al XII-lea și a fost inițial construită de către secui, dar a fost colonizată ulterior de sași. Biserica și Cetatea Fortificată Viscri oferă o priveliște impresionantă a satului de la înălțime.

Prințul Charles a contribuit la popularitatea satului Viscri după ce și-a cumpărat o casă veche aici în 1996. El a restaurat-o în stil tradițional săsesc și a transformat Viscri într-o destinație turistică de renume. Proprietatea deținută de prințul Charles în Viscri este o casă tradițională săsească, cu elemente specifice cum ar fi porți largi de lemn și țigle de lut pentru acoperiș. Parte din casă datează din secolul al XVIII-lea.

În afara vizitării bisericii fortificate și a explorării atmosferei autentice a satului, există mai multe alte activități pe care le poți încerca în Viscri. Acestea includ tururi ghidate pe traseele de biciclete din zonă, plimbări cu căruța, degustări de gemuri și vinuri, precum și drumeții prin pădure.

Dacă dispui de mai mult timp, poți să explorezi și alte atracții din apropiere. La mai puțin de 30 de minute de mers se află Cetatea Rupea, iar Sighișoara, cu faimoasa sa cetate medievală, se află la aproximativ 40 de km. De asemenea, în direcția Brașovului, vei găsi Cetatea Feldioara, care a fost restaurată și este o altă opțiune interesantă de vizitat.

NON STOP
Comuna Bunești

Din aceeași categorie

Traseul arhitectural Brasov
Un traseu arhitectural prin cartierele istorice ale Braşovului, oferă posibilitatea descoperirii varietăţii stilistice a clădirilor puse în operă în cei aproape 800 de ani de existenţă a oraşului, datorată multiculturalităţii, factor care a determinat simultan racordarea...
Detalii Adauga la favorite
Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Poiana Brașov
Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Poiana Brașov este poarta de intrare într-o lume a aventurilor montane și a frumuseții naturii, situată în inima Munților Carpați din România.
Detalii Adauga la favorite
Pârtia Sulinar
Pe parcursul iernii, versanții acoperiți cu zăpadă vă așteaptă cu pârtii bine întreținute, potrivite atât pentru începători, cât și pentru schiorii avansați. Pe lângă bucuria sportului de iarnă, Pârtia Sulinar oferă și priveliști uluitoare asupra peisajului montan. Aerul...
Detalii Adauga la favorite