Comuna Prejmer

55 vizualizări Adauga la favorite

Prejmer, satul pitoresc din județul Brașov, ascunde o istorie bogată și un important obiectiv turistic: Cetatea Ţărănească, denumită și "Tartlau".

Situat la doar 15 kilometri de Brașov, Prejmer reprezintă un adevărat tezaur istoric care merită descoperit. Pentru a ajunge la Prejmer, poți lua drumul național 10 dinspre Brașov, care te va conduce la această localitate încântătoare. Istoria Prejmerului are rădăcini adânci, fiind strâns legată de influențele multiple din această regiune. Prima mențiune a așezării datează din secolele XI-XII și se crede că locul a fost locuit de vlahi și slavi înainte de sosirea cavalerilor teutoni, care au obținut dreptul de colonizare a Țării Bârsei. Denumirea satului, "Prejmer", arată influențe slave, iar istoria Prejmerului începe să iasă din anonimat odată cu construirea bisericii fortificate.

Cetatea Ţărănească din Prejmer, denumită și "Tartlau", reprezintă un obiectiv turistic remarcabil. Construcția bisericii a început în jurul anului 1211 și s-a încheiat în anii 1250. De-a lungul timpului, invaziile au determinat locuitorii să transforme cetatea într-o adevărată fortăreață. Cetatea de la Prejmer este cunoscută pentru zidurile sale impresionante, cu o înălțime de 12 metri și un sistem de apărare ingenios, inclusiv o "Orgă a Morții" cu puști.

Astăzi, biserica fortificată din Prejmer este restaurată și bine întreținută, devenind una dintre cele mai importante atracții turistice din Transilvania. Cetatea include 274 de cămăruțe, câte una pentru fiecare familie din sat, care serveau drept refugiu în timpul invaziilor. De-a lungul anilor, în unele dintre aceste cămăruțe s-au organizat mici muzee cu obiecte medievale și decorațiuni tradiționale.

Prejmer este un loc cu o istorie bogată, în care se pot descoperi amprentele diferitelor culturi și influențe care au contribuit la formarea acestui sat pitoresc. Un adevărat simbol al patrimoniului cultural și istoric al României, Cetatea Ţărănească din Prejmer te așteaptă să explorezi secretele sale și să te întorci în timp într-o atmosferă autentică și impresionantă.

Prejmer

Din aceeași categorie

Cabana Podragu
Cabana Podragu este o cabană situată în inima spectaculoșilor Munți Făgăraș din România. Această cabană reprezintă un refugiu montan perfect pentru cei care doresc să se bucure de frumusețea și de liniștea muntelui, oferind o experiență de neuitat într-un cadru natural magnific.
Detalii Adauga la favorite
Centrul de informare turistică Râșnov
Centrul de informare turistică Râșnov
Centrul de Informare Turistică oferă gratuit hărţi, pliante, broşuri, din al căror conţinut turiştii pot afla informaţii diverse, de la detalii despre obiectivele turistice din Braşov şi din jur, până la programul şi traseele mijloacelor de transport în comun. 
Luni - Vineri 09:00 - 16:00 Sâmbătă - Duminică 09:00 - 13:00
Râșnov
Centrul de informare turistică Poarta Schei
Centrul de informare turistică Poarta Schei
În Braşov funcţionează trei centre de informare turistică prin intermediul cărora  sunt puse la dispoziţia publicului informaţii specifice utile. Acestea oferă gratuit hărţi, pliante, broşuri, din al căror conţinut turiştii pot afla informaţii diverse.
Marți - Vineri: 09:00 - 15:30 Sâmbătă 10:30 - 13:30
Brașov - Poarta Schei