Drumul De Sub Munte

75 vizualizări Adauga la favorite

"Drumul de sub Munte" din Țara Făgărașului reprezintă o importantă cale rutieră care leagă comunitățile locale aflate la poalele Munților Făgăraș și contribuie la fluidizarea traficului din zona DN1 Sibiu-Brașov.

După lucrări de modernizare, acest drum a fost recent inaugurat, facilitând conexiunea între diferitele localități din zonă și deschizând noi perspective pentru dezvoltarea economică, socială și turistică a acestora.

Drumul traversează mai multe localități, inclusiv Șinca Veche, Șercăița, Bucium, Mărgineni, Sebeș, Recea, Gura Văii, Lisa, Sâmbăta de Sus, Drăguș, Viștea de Sus, Victoria și Ucea de Sus. Această arteră rutieră asigură conectivitatea directă cu orașul Victoria și conectivitatea indirectă cu municipiul Făgăraș, inclusiv cu gara acestuia.

Lucrările de modernizare au fost realizate cu fonduri europene nerambursabile și au însumat aproximativ 168.543.202,85 lei. Aceste investiții au avut ca rezultat fluidizarea traficului pe DN1 Sibiu-Brașov și au deschis perspective de dezvoltare pentru comunitățile din stânga Oltului, aflate de-a lungul Munților Făgăraș.

Drumul de sub Munte are o lungime de aproximativ 50 de kilometri și oferă oportunități de explorare a frumuseții naturale și culturii locale din Țara Făgărașului. Acest traseu turistic te va purta de la templul Șinca Veche până în pădurile fermecătoare de la Bucium, trecând prin sate cu o istorie bogată și oprindu-te la Mănăstirea Sâmbăta de Sus.

Mănăstirea Sâmbăta de Sus este un loc de poveste situat la poalele Masivului Făgăraș și este unul dintre punctele de atracție importante de pe Drumul de sub Munte. Această regiune a Țării Făgărașului este bogată în istorie și tradiție și oferă turiștilor o experiență autentică a vieții și culturii locale.

Pe lângă beneficiile aduse traficului și infrastructurii, modernizarea Drumului de sub Munte a stimulat turismul și dezvoltarea economică în regiune. Această rețea de drumuri județene a devenit o resursă valoroasă pentru comunitățile locale din Țara Făgărașului, contribuind la păstrarea și promovarea tradițiilor și a bogăției culturale din această zonă. Autoritățile locale au planuri de a reabilita și alte drumuri județene pentru a continua dezvoltarea comunităților din această regiune.

Țara Făgărașului

Din aceeași categorie

Satul Peștera
Aflat în Rezervația Naturală Munții Piatra Craiului, la 10 km de Bran și 40 km de Brașov, satul Peștera te va incânta negreșit! Satul Peștera se află într-o zonă pitorească, cu ulițe ce te duc pe cărări nebănuite și-n care priveliștea îți este răsfățată de crestele Munților...
Detalii Adauga la favorite
Non stop
Brasov
Satul Fundata
Satul Fundata este cea mai înaltă localitate din țară si este unul dintre cele mai pitorești sate din România, fiind situat la altitudinea de 1360 de metri. Satul Fundata are Munţii Bucegi, pe o parte, şi Munţii Piatra Craiului, pe cealaltă parte.
Detalii Adauga la favorite
Non stop
Brasov
Cabana Podragu
Cabana Podragu este o cabană situată în inima spectaculoșilor Munți Făgăraș din România. Această cabană reprezintă un refugiu montan perfect pentru cei care doresc să se bucure de frumusețea și de liniștea muntelui, oferind o experiență de neuitat într-un cadru natural magnific.
Detalii Adauga la favorite