BrașovAtracții turistice

Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Turnul Lemnarilor

BRAȘOV
Aleea Tiberiu Brediceanu (zona Centrul istoric)
localizare cu Google Maps

+40 721 71.04.17

contact@cbioan.ro

link website

Turnul Lemnarului face parte din Fortificaţiile Braşovului, respectiv din zidul de apărare a cetății.

Harta Metropola

Albume foto

Turnul Lemnarilor
5 imagini
Turnul Lemnarilor
Este situat pe latura de sud-vest, sub Tâmpa, lângă Bastionul Postăvarilor, pe aleea Tiberiu Brediceanu. La acest turn se poate ajunge urcând pe lângă magazinul Universal Star, de la Poarta Schei, urcând pe lângă Complexul sportiv Olimpia, după care se va merge de-a lungul zidurilor până în extremitatea cealaltă, lângă Bastionul Postăvarilor. Se mai poate ajunge şi din Piaţa Sfatului, urcând pe Suișul Castelului, apoi, din parcare, se merge 150 m spre stânga. În prezent, acest turn găzduiește un atelier de sculptură și o mică expoziție cu produsele realizate. Sunt prezentate în mare parte lucrări de artă populară. Se fac demonstrații practice de sculptură, modelaj în lut și ceramică manuală. Fiind foarte aproape de centrul Brașovului, turnul este accesibil din mai multe direcții.
Poţi ajunge foarte uşor la Turnul Lemnarului deoarece este situat în apropiere de centrul vechi al Braşovului, sub Tâmpa lângă Bastionul Postăvarilor. Ca să ajungi acolo, din Piaţa Sfatului vei urca Suişul Castelului iar, după ce vei ajunge în parcare, la 150 de metri în partea stângă, vei vedea strălucind în soare zidurile misterioase ale turnului care adăposteşte secretele sculpturii în lemn şi ale unor legende străvechi. Dacă eşti în Braşov nu trebuie să ratezi această experienţă de a cunoaşte partea ascunsă a unei lumi medievale.

 

distribuie

Evenimente următoare în Brașov

Evenimentele din Brașov vor fi disponibile în curând.

Recomandări în Brașov

Recomandările din Brașov vor fi disponibile în curând.

Cazare în regim hotelier

metropola.info