Lacul de smarald din Racoș

105 vizualizări Adauga la favorite

Lacul uimeşte prin culoarea care se aseamănă cu a unui smarald şlefuit şi este situat într-o formaţiune ce seamănă a vulcan. Lacul s-a format în fosta carieră de bazalt de la Racoș, astăzi devenită rezervație naturală de tip geologic.

Acesta este alimentat cu apa provenită din pânza freatică, iar în apa curată și-au făcut aparitia și vietuițoare și plante de apă. Există un drum care coboară până la malul lacului, pe care se poate merge numai pe jos.

În cadrul complexului de cariere de bazalt de la Racoș se află și cariera Brazi, în care, cu timpul, s-a format un lac. Excavația uriașa în formă ovală are între 200 și 400 de metri diamentru. După ce a fost întreruptă exploatarea, în căldarea de bazalt s-au adunat ape de la ploi și zăpezi topite, formând un lac ce depășește zece metri în adâncime.

În apropierea carierei Brazi se află și sunt cunoscute " Coloane de bazalt ", un alt punct de atracție pentru turiștii care vizitează Racoșul.

Lacul de Smarald se află în satul Racoș la aproximativ 69 km distanță de Brașov (se merge de la Brașov pe drumul E60 ce duce la Sighișoara, iar înainte de Rupea Gară se face un drum (113c) la dreapta ce duce la Racoș – aproximativ 10 km de drum bun).

Deschis NON STOP
Sat Racoș

Din aceeași categorie

Cetatea Rupea
Cetatea Rupea este situată la 50 km de Brașov, construită pe un masiv de bazalt, în zona rezervației geologice Dealul Cohalm - "Bazaltele de la Rupea". Este o cetate țărănească cu patru zone întărite cu turnuri poligonale. 
Detalii Adauga la favorite
Luni - Duminică 09.00 - 19.00
Rupea
Localitatea Fundata
Situată la altitudinea de 1304 m, Fundata este cea mai înaltă localitate din țară. Aflată la mijlocul distanței intre Bran și Rucăr, pe culoar, aceasta este străjuită de munții Bucegi și munții Piatra Craiului.
Detalii Adauga la favorite
Fundata
Mănăstirea Brâncoveanu
Clădită la poalele Munţilor Făgăraş, pe Valea râului Sâmbăta, Mănăstirea Brâncoveanu sau Mănăstirea “Sâmbăta” a devenit un important loc de pelerinaj şi de reculegere, în jurul căruia s-a dezvoltat uimitor complexul Sâmbăta de Sus.
Detalii Adauga la favorite
Castelul Bran
Castelul Bran, adesea asociat cu legenda lui Dracula, este cel mai vizitat obiectiv turistic din România, atrăgând anual mii de vizitatori din întreaga lume. Amplasat în inima Carpaților, între munții Bucegi și Piatra Craiului, castelul nu este doar o bijuterie arhitecturală, ci...
Detalii Adauga la favorite