Castelul Bran

26 vizualizări Adauga la favorite

Cel mai vizitat obiectiv turistic din România. 
Castelul Bran este amplasat la intrarea în pasajul Rucăr-Bran, pe drumul ce leagă Braşov de Câmpulung, încadrat de culmile munţilor Bucegi și Piatra Craiului. 

Bran se găseşte la mai puţin de 30 km de Braşov iar distanța de la Bucureşti este de aproximativ 200 km.
Amplasat pe stâncă într-un punct cheie pentru a vedea inamicul de la depărtare, acesta a fost construit inițial ca și cetate pentru apărare și a suferit modificări ca și castel în timpul domniei reginei Maria (anul 1920).
Datorită peisajului minunat şi localnicilor ospitalieri, Bran-Moeciu este una dintre cele mai populare zone turistice din judeţul Braşov, fiind locul ideal pentru a-ţi petrece sfârşitul de săptămână sau vacanţă.

Se poate spune că natura a fost generoasă cu acestă zonă, deoarece este înconjurată de siluetele impresionante ale masivelor Bucegi şi Piatra Craiului, două dintre cele mai importante elemente din peisajul turistic montan românesc. 
Peisajul din acestă zonă este un amestec armonios de diferite forme de relief (munţi înalţi, platouri, curburile malurilor sculptate de râurile lor şi văile care le traversează, modelate de reţeaua hidrografică bogată).

Astăzi castelul este deschis pentru vizitatori ca și muzeu ce se întinde pe 4 nivele. 
 

Marţi-Duminică 09:00-16:00 Luni 12:00-16:00
Bran

Din aceeași categorie

Mănăstirea Brâncoveanu
Clădită la poalele Munţilor Făgăraş, pe Valea râului Sâmbăta, Mănăstirea Brâncoveanu sau Mănăstirea “Sâmbăta” a devenit un important loc de pelerinaj şi de reculegere, în jurul căruia s-a dezvoltat uimitor complexul Sâmbăta de Sus.
Detalii Adauga la favorite
Biserica Fortificată Evanghelică Viscri
Viscri situat la 8 km de Rupea şi de Buneşti este un sat rămas în secolul XVIII. Din civilizaţie a preluat doar curentul şi telefonul. În anul 1999 a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial şi a intrat în conservare. Este rupt de lume, dar este în centrul atenţiei și datorită...
Detalii Adauga la favorite
Com. Bunești, Sat Viscri
Lacul de smarald din Racoș
Lacul uimeşte prin culoarea care se aseamănă cu a unui smarald şlefuit şi este situat într-o formaţiune ce seamănă a vulcan. Lacul s-a format în fosta carieră de bazalt de la Racoș, astăzi devenită rezervație naturală de tip geologic.
Detalii Adauga la favorite
Deschis NON STOP
Sat Racoș
Cetatea Făgăraşului
Cetatea Făgărașului este situată chiar în centrul municipiului, se află la o distanță de: 63 km de Brașov și 73 km de Sibiu. Este cel mai important monument al Făgărașului, unul dintre cele mai mari din țară și chiar din Europa.
Detalii Adauga la favorite
Luni - închis Marți – Vineri 08.00 – 18.00 Sâmbătă – Duminică 10.00 – 18.00
Făgăraș