Biserica Fortificată Evanghelică Viscri
Satul Viscri situat la 8 km de Rupea şi de Buneşti este un sat rămas în secolul XVIII. Din civilizaţie a preluat doar curentul şi telefonul. În anul 1999 a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial şi a intrat în conservare. Este rupt de lume, dar este în centrul atenţiei și datorită faptului că aici şi-a cumpărat casă prinţul Charles, şi a devenit sponsorul principal al unei fundaţii care este devotat salvării satelor săseşti.
În jurul anilor 1100 pe aceste meleaguri trăiau secuii, apărători ai graniţei de sud-est a regatului ungar. 100 de ani mai târziu ei au fost mutaţi la poalele Carpaţilor Orientali, iar în locul lor au fost aduşi saşii, care în jurul micuţei capele moştenite au construit o fortăreaţă. Şase turnuri ce se ridică din coroana pereţilor albi, cel mai vechi fiind turnul bisericii, a căror pereţii de 2-3 m au fost construiţi în secolul XIII. Turnul Porţii din 1650 adăposteşte clopotele. Fortificaţia ovală cu o înălţime de 5-7 m a fost construită în sec. XII.
Odată cu dezvoltarea comunităţii capela a fost mărită, iar în sec. XVI a fost fortificată. În secolul XVIII a fost construit încă un zid de apărare, care se vede doar parţial, fiindcă cetatea în sec XIX şi-a pierdut rolul de apărare, şi a suferit unele modificări. Comunitatea săsească a avut mult de suferit sub dictatura comunistă, aşa că în anii 80 a început emigrarea masivă a saşilor spre ţara lor de origine Germania. Însă cei care au rămas aici, cu ajutorul financiar al celor care au plecat au început restaurarea şi conservarea clădirilor rămase după prezenţa lor pe teritoriul ţării noastre.
Este una dintre cele mai bine păstrate fortificaţii din Transilvania. Pentru că a fost cetate de apărare, zidurile înalte o fac să fie puţin vizibilă din exterior, dar odată ce turiştii ajung în curte o pot admira în toată splendoarea ei. Toate bastioanele şi turnurile au guri de tragere. În cetate se retrăgeau toţi locuitorii atunci când satul era sub asediu. Biserica poate fi vizitată zilnic, dar odată ce aţi ieşit din biserică trebuie neapărat să faceţi o plimbare pe jos şi să admiraţi casele săseşti care arată ca acum 100 de ani, cu faţadele pictate. Întreg satul, dar şi biserica au fost incluse în patrimonul UNESCO, pentru ca imaginea pitorească să nu fie distrusă de renovări şi modernizări care i-ar putea strica aspectul. Satul Viscri este situat la 90 de kilometri de Braşov, loc în care puteți merge pe DN 13 până la Rupea, iar de acolo intraţi pe DJ 104, ajungând la destinație pe un drum pietruit.
Satul este vizitat de peste 15.000 de turişti pe an, majoritatea străini.