Poiana Narciselor

24 vizualizări Adauga la favorite

Poiana Narciselor, este cea mai mare de acest fel din Europa, un loc deosebit din județul Brașov în care există milioane de narcise, fiind o rezervație naturală, protejată și de interes național.

Cunoscută și sub numele de Dumbrava Vadului sau Dumbrava Narciselor, această rezervație se află în Pădurea Vadului, în comuna Șercaia, pe teritoriul satului Vad. 

Cel mai bun moment de vizitat este în luna mai, când pe cele peste 400 de hectare, înfloresc milioanele de narcise de diferite feluri.

Odată cu apropierea de Poiană, veți simți mirosul acestor minunate flori, astfel veți recunoaște cu ușurință dacă sunteți pe drumul cel bun. Rezervația este imensă și are și alte specii de plante, de la bulbuc de munte, coada vulpii sau stupiță.  Tot aici puteți vedea orhideee albă, poroinic, sunătoare, brândușă de toamnă, margaretă sau ghiocei precum și mamifere, păsări, insecte, fluturi rari și reptile.

Dacă aveți noroc, puteți vedea căprioare, mistreți, veverițe, vulpi sau iepure-de-câmp. În fiecare an, pe 21 mai, de Sfinții Împărați Constantin și Elena, are loc Festivalul Narciselor. 

Sat Vad

Din aceeași categorie

Stejarul de la Mercheașa
La marginea satului Mercheaşa, pe o colină unde astăzi pasc vitele şi oile oamenilor locului, stă neclintit un stejar îmbătrânit de timp. Gorunul a fost martor al întemeierii Transilvaniei şi asta pentru că speciliştii spun că are peste 900 de ani. Un stejar obişnuit pentru a...
Detalii Adauga la favorite
NON STOP
Mercheaşa
Clubul Sportiv Ecvestru 163 Plopi
Clubul Ecvestru 163 Plopi este locul unde performanța, pasiunea pentru cai și noblețea se îmbină armonios în mijlocul naturii.  Suntem inspirați de spiritul libertin 163 plopi – o îmbinare perfectă între natură, sănătate și expresivitate Clubul Ecvestru este un centru ce...
Detalii Adauga la favorite
Tur cu elicopterul al castelelor Bran și Peleș
Bucurați-vă de un tur spectaculos de 40 de minute cu elicopterul. Admirați peisajul uimitor, precum și splendoarea și frumusețea Castelului Peles, vechea Cetate Râșnov și faimosul Castel Bran (sau Castelul lui Dracula).
Detalii Adauga la favorite
Echitație Popasul Craiului
Echitația nu este doar un hobby și un sport minunat, dar mai ales un excelent mod de a-ți petrece timpul liber, de a te relaxa și a interacționa cu natura, oferindu-ți în același timp adrenalină, emoție și o incredibilă stare de bine.  Pentru cei initiați, pădurile și pajiștile...
Detalii Adauga la favorite