Canionul 7 Scări şi Tiroliana 7 Scări de la Dâmbul Morii
Canionul 7 Scări are o lungime totală de 160 m şi o diferenţă de nivel de 58 m. Acesta este format din 7 trepte situate la diverse înălţimi pe care pârâul Şapte Scări şi-a format cursul şi care formează o impresionantă serie de cascade.
Pentru a trece prin canion, au fost amenajate în total 7 scări metalice şi numeroase pasarele. Cea mai lungă scară are în jur de 15 m şi oferă o privelişte spectaculoasă. Străbaterea canionului durează în jur de 30 minute, iar pentru a evita accidentarea, e necesar să aveţi încălţări adecvate de munte.
Canionul Șapte Scări este un defileu săpat în calcare jurasice din partea nord-vestică a munților Piatra Mare, în județul Brașov, România. Lungimea lor este de 160 metri cu o diferență de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 948 metri. Defileul este format din zece trepte cu înalțimi între 2.5 și 15 metri, transformate în cascade prin volumul de apă al pârâului Șapte Scări, afluent de stânga al Șipoaiei. Traseul poate fi parcurs cu ajutorul unor scări și a unor pasarele metalice nefiind nevoie de echipament specializat, dar obligatoriu cu echipament de munte (cel puțin ghete sau bocanci). Denumirea "Șapte Scări” vine din anii 1920-1930 când accesul se facea pe șapte scări din lemn.
Șapte Scări sunt erodate (adâncite) în calcare jurasice, păstrează urmele evoluției morfologice recente a întregului masiv. Epigeneza accelerată a determinat adăncirea în conglomerate cretacice și apoi în calcare jurasice a pârâului, având ca rezultat formarea unor rupturi de pantă ce se succed pe talveg (înălțimi de 2,5 - 15 m) și au la bază marmite. Evoluția văii s-a produs pe traseul complex al unei rețele de falii și diaclază, ce au deschis condiții pentru apariția unor tuburi de presiune din care se păstrează marmitele laterale etajate pe versanți, de vârstă cuaternară. Accesul principal se face dinspre Braşov prin Dâmbul Morii, de pe drumul național DN1 (traseu banda galbenă), în aproximativ 45 minute de mers.