Valea Zimbrilor

31 vizualizări Adauga la favorite

Atracţia principală a regiunii şi obiectivul cu care majoritatea asociază Vama Buzăului este Rezervaţia Naturală Valea Zimbrilor din satul Acriş. Rezervaţia a fost înfiinţată în noiembrie 2008, pornind cu 5 exemplare donate din Austria, Elveţia şi Italia. 

A primit încă 5 exemplare din Franţa în următorul an, iar cinci ani mai târziu, numără un efectiv de 35 de zimbri. Aerul curat de aici le prieşte şi îi inspiră. Se află sub administraţia Asociaţiei “Valea Zimbrilor-Vama Buzăului”, într-un efort reunit al primăriilor Vămii Buzăului, comunelor Prejmer, Teliu, al consiliului Braşov şi al agenţiei de dezvoltare durabilă a judeţului Braşov, ca parte a unui proiect de dezvoltare turistică a zonei. Ca suprafaţă este a patra rezervaţie de zimbri din România, ocupând în prezent 10 ha de păşune pe malul stâng al Buzăului, spaţiu pe care sunt amplasate ţarcurile, hrănitoarele animalelor şi birourile administrative.
Cum arealul a devenit prea înghesuit, administratorii intenţionează să-l extindă pe încă 80 ha de pădure, având ca scop final eliberarea zimbrilor, animalele urmând a fi incluse într-un program de repopulare a Carpaţilor.
Valea Zimbrilor se află la 45 de minute de mers cu mașina de Brașov, este cea mai nouă rezervație de zimbri de la noi din țara. Și-a deschis porțile în 2008 cu cinci zimbri primiți din străinătate, iar azi a ajuns să găzduiască 35, mulți dintre ei născuți acolo.

Apr.-Sept 9.00-20.00 și Iarna 9.00 - 18.00
Vama Buzăului

Din aceeași categorie

Muzeul Tradițiilor Codlene
Muzeul Tradițiilor Codlene este o instituție culturală de referință pentru orașul Codlea, care reunește istoria și tradițiile locului, oferind vizitatorilor oportunitatea de a se conecta cu rădăcinile și patrimoniul local.
Detalii Adauga la favorite
Ma - Mi 08:00 - 16:00 / J 08:00 - 18:00 / V 08:00 - 14:00 / S - D 12:00 - 16:00
Codlea
Cascada la Chișătoare
Pe drumul care leagă Moieciu de Sus de Moieciu de Jos, pe malul stâng al pârâului Turcului, se află cascada "La Chișătoare", declarată rezervație bio-geologică, ce curge în șuvoaie subțiri, firicelele de apă strecurându–se printr–o vegetație deasă de mușchi. Vegetația se termină...
Detalii Adauga la favorite
Coloanele de bazalt, vulcanul și lacul de bazalt de la Racoș
Din categoria minunilor impresionante ale naturii fac parte și aceste trei locuri situate în comuna Racoș. Vulcanul stins din Racoș este renumit pentru faptul că reprezintă vulcanul cu cea mai recentă activitate de pe teritoriul României, în urmă cu mii de ani. După răcirea...
Detalii Adauga la favorite
Peştera Valea Cetăţii
Peştera Valea Cetății este localizată pe povârnişul vestic al Masivului Postăvaru, în bazinul Ţării Bârsei, la 3,5 km distanţă de Râşnov, la 1,5 km distanţă de Cetatea Râşnov şi la o altitudine de 790 m (intrarea principală). 
Detalii Adauga la favorite