Atracții turistice

Împrejurimile Brașovului oferă o multitudine de atracții turistice care încântă vizitatorii.
Iată câteva dintre cele mai populare destinații turistice din zona înconjurătoare:
Situat la aproximativ 30 de kilometri sud-vest de Brașov, Castelul Bran este una dintre cele mai faimoase atracții turistice din România. Acest castel medieval, asociat cu legenda lui Dracula, impresionează prin arhitectura sa și poziția pitorească, fiind înconjurat de peisaje muntoase spectaculoase.
La doar 15 kilometri sud de Brașov, Cetatea Râșnov este o fortăreață medievală bine conservată. Cu zidurile sale impresionante și panorama asupra munților, cetatea oferă o privire fascinantă asupra istoriei și culturii locale.
Aflat în localitatea Sinaia, la aproximativ 40 de kilometri sud de Brașov, Castelul Peleș este unul dintre cele mai frumoase castele din România. Construit în stilul neorenașterii germane, castelul impresionează prin arhitectura sa luxuriantă, mobilierul bogat și grădinile încântătoare.
Masivul Bucegi este o destinație ideală pentru iubitorii de natură și drumeții. Aici puteți explora trasee montane spectaculoase, precum Valea Morarului sau Valea Jepilor, și puteți admira formațiuni naturale remarcabile, cum ar fi Babele și Sfinxul.
Parcul Național Piatra Craiului este un paradis pentru iubitorii de natură. Aici puteți explora trasee montane pitorești, precum Cheile Zărneștiului, și puteți observa o varietate de plante și animale sălbatice.
Acestea sunt doar câteva dintre atracțiile turistice din împrejurimile Brașovului. Regiunea este plină de frumuseți naturale, istorie și cultură, oferind o varietate de experiențe captivante pentru vizitatori.


 

Citește mai mult
Canionul 7 Scări şi Tiroliana 7 Scări de la Dâmbul Morii
Canionul 7 Scări are o lungime totală de 160 m şi o diferenţă de nivel de 58 m. Acesta este format din 7 trepte situate la diverse înălţimi pe care pârâul Şapte Scări şi-a format cursul şi care formează o impresionantă serie de cascade.
Detalii Adauga la favorite
Valea Zimbrilor
Atracţia principală a regiunii şi obiectivul cu care majoritatea asociază Vama Buzăului este Rezervaţia Naturală Valea Zimbrilor din satul Acriş. Rezervaţia a fost înfiinţată în noiembrie 2008, pornind cu 5 exemplare donate din Austria, Elveţia şi Italia. 
Detalii Adauga la favorite
Apr.-Sept 9.00-20.00 și Iarna 9.00 - 18.00
Vama Buzăului
Castelul Bran
Cel mai vizitat obiectiv turistic din România.  Castelul Bran este amplasat la intrarea în pasajul Rucăr-Bran, pe drumul ce leagă Braşov de Câmpulung, încadrat de culmile munţilor Bucegi și Piatra Craiului. 
Detalii Adauga la favorite
Cetatea Râșnov
Cetatea Râșnov este ansamblul fortificat situat pe dealul calcaros aflat la sudul orașului Râșnov din județul Brașov, unul din cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania. 
Detalii Adauga la favorite
Rezervația de urși “Libearty”
Rezervația de urși “Libearty” NU este o Grădină Zoologică. Cel mai mare sanctuar de urși din Europa și prima rezervație  de urși captivi din România, este astăzi căminul a 80 de urşi bruni, toţi fiind salvaţi de la o viaţă crudă şi abuzivă de captivitate. Sanctuarul de urși de...
Detalii Adauga la favorite
Marţi -Duminică 10:00 - 11:15 Luni INCHIS
Zărnești
Peştera Valea Cetăţii
Peştera Valea Cetății este localizată pe povârnişul vestic al Masivului Postăvaru, în bazinul Ţării Bârsei, la 3,5 km distanţă de Râşnov, la 1,5 km distanţă de Cetatea Râşnov şi la o altitudine de 790 m (intrarea principală). 
Detalii Adauga la favorite
Localitatea Fundata
Situată la altitudinea de 1304 m, Fundata este cea mai înaltă localitate din țară. Aflată la mijlocul distanței intre Bran și Rucăr, pe culoar, aceasta este străjuită de munții Bucegi și munții Piatra Craiului.
Detalii Adauga la favorite
Fundata
Biserica fortificată din Codlea
Biserica fortificată din Codlea a fost construită începând cu secolul XIII. Ansamblul care cuprinde biserica evanghelică și incinta fortificată figurează pe lista monumentelor istorice din 2010.
Detalii Adauga la favorite
Cetatea Rupea
Cetatea Rupea este situată la 50 km de Brașov, construită pe un masiv de bazalt, în zona rezervației geologice Dealul Cohalm - "Bazaltele de la Rupea". Este o cetate țărănească cu patru zone întărite cu turnuri poligonale. 
Detalii Adauga la favorite
Luni - Duminică 09.00 - 19.00
Rupea
Stejarul de la Mercheașa
La marginea satului Mercheaşa, pe o colină unde astăzi pasc vitele şi oile oamenilor locului, stă neclintit un stejar îmbătrânit de timp. Gorunul a fost martor al întemeierii Transilvaniei şi asta pentru că speciliştii spun că are peste 900 de ani. Un stejar obişnuit pentru a...
Detalii Adauga la favorite
NON STOP
Mercheaşa