Experiențe

Există o serie de experiențe fascinante pe care le poți trăi în Brașov și în imprejurimile sale. Iată câteva dintre ele:

Explorează Castelul Bran: Situat la aproximativ 30 de kilometri de Brașov, Castelul Bran este una dintre cele mai faimoase atracții turistice din România. Descoperă atmosfera misterioasă a castelului și află mai multe despre legendele asociate cu Contele Dracula. Poți admira arhitectura gotică și colecțiile de artă și mobilier din interior.

Vizitează Castelul Peleș: Situat în apropierea orașului Sinaia, la aproximativ o oră de mers cu mașina de Brașov, Castelul Peleș este o bijuterie a arhitecturii europene. Descoperă interiorul luxos al castelului, cu mobilier rafinat și decorațiuni impresionante. De asemenea, poți explora și frumusețea parcului înconjurător.

Drumeții în Munții Carpați: Brașov este poziționat într-o zonă montană frumoasă, oferind oportunități excelente pentru drumeții. În Munții Carpați poți explora trasee variate, cum ar fi Masivul Piatra Craiului, Masivul Bucegi sau Munții Făgăraș. Ai ocazia să descoperi peisaje uimitoare, cascade, chei și peșteri.

Bucură-te de sporturile de iarnă: În sezonul rece, stațiunile de schi din apropiere, precum Poiana Brașov, Predeal și Sinaia, devin destinații populare pentru practicarea sporturilor de iarnă. Ai posibilitatea de a schia, snowboarda sau practica tubing în pârtiile bine amenajate.

Descoperă cetățile medievale: Pe lângă Brașov, există și alte cetăți medievale remarcabile în apropiere. Cetatea Făgăraș și Cetatea Râșnov sunt două exemple notabile. Aceste fortificații vechi oferă o privire în istoria regiunii și impresionează prin arhitectura lor impresionantă.

Participă la festivaluri și evenimente culturale: Brașov găzduiește numeroase festivaluri și evenimente culturale pe tot parcursul anului. Festivalul Cerbul de Aur, organizat în Piața Sfatului, atrage artiști internaționali și oferă concerte spectaculoase. De asemenea, există festivaluri dedicate muzicii clasice, teatrului și folclorului.

Experimentează gastronomia locală: O experiență autentică în Brașov implică savurarea bucătăriei tradiționale românești. Încearcă diverse mâncăruri locale, cum ar fi sarmalele, mămăliga, plăcintele și deserturile delicioase. Poți explora restaurantele și tavernele locale pentru a te bucura de arome autentice.

Acestea sunt doar câteva dintre experiențele pe care le poți trăi în Brașov și în împrejurimile sale. 
Orașul și regiunea oferă o combinație unică de istorie, cultură, natură și aventură, asigurându-ți o vizită memorabilă.

Citește mai mult
Parc Zoo
Grădina Zoologică Braşov o experiență plină de bucurie și cunoaștere în mijlocul naturii! Situată în cartierul Noua, Grădina Zoologică Braşov este amplasată în mijlocul pădurii, într-un loc liniştit, ideal pentru bunăstarea animalelor şi pentru relaxarea vizitatorilor.
Detalii Adauga la favorite
Luni ÎNCHIS Marţi - Duminică 09:00 - 19:00
Brașov
Paradisul Acvatic
Complexul utilizează cea mai avansată tehnologie de tratare a apei din piscine cuprinzând un sistem performant de filtrare şi tratare ce presupune folosirea echipamentelor de ultimă generaţie, dotate cu microprocesoare care transmit pompelor dozatoare valoarea optimă de...
Detalii Adauga la favorite
L 14:00 - 21:00 / Ma - V 11:00 - 21:00 / S - D 10:00 - 21:00
Brașov
Natural High
Natural High este locul în care cățăratul face priză bună cu toată lumea, atât copii cât și adulți.  Cu o gama variată de trasee de escaladă și bouldering, cu grade de dificultate diferite de la începători până la avansați, indiferent de nivelul de pregătire vei găsi ceva să...
Detalii Adauga la favorite
Zbor cu balonul cu aer cald
Zborul cu balonul cu aer cald este o activitate populară în mai multe locații din România, inclusiv în zona Brașovului.
Detalii Adauga la favorite
Luni - Duminică: 09:00 – 21:00
Hărman
Salt cu parapanta - Poiana Brașov
Saltul cu parapanta în Poiana Brașov este activitate perfectă pentru amatorii de senzații tari care vă va oferi o priveliște unică asupra regiunii și amintiri demne de povestit strănepoților. 
Detalii Adauga la favorite
Zbor cu avionul ultraușor
Zbor cu un avion ultraușor, unic în România, care prinde cu ușurință 300 km/ora, cu care poți alege să faci trasee deasupra Brașovului și ale altor atracții din zonă.
Detalii Adauga la favorite
Traseu Biciclete: Valea cu Apă – Șaua Tâmpei
Nimic nu este mai bun decât o plimbare cu bicicleta în sânul naturii, mai ales într-un oraș al cărui peisaje magnifice definește însăși esența frumuseții. Aerul curat și flora montană te fac să uiți de gălăgia și aglomerația ce ai lăsat-o în oraș, în drumul tău spre Valea cu Apă...
Detalii Adauga la favorite
Brașov
Traseu Biciclete: Iepure – Tâmpa – Centru
Dacă vrei să scapi de căldura din oraș și să te bucuri de o plimbare cu bicicleta, traseul Iepure – Tâmpa – Centru poate să fie potrivit pentru tine! 
Detalii Adauga la favorite
Brașov
Traseu Biciclete: Brașov – Râșnov – Bran – Codlea – Brașov
Dacă plănuiți să petreceți timp în sânul naturii, o plimbare cu bicicleta pe aceste trasee va fi cea mai bună alegere pe care o puteți face. Acest traseu oferă o oportunitate excelentă pentru o mini-vacanță, deoarece parcurgerea lui se întinde pe durata a 2 zile. Din cauza...
Detalii Adauga la favorite
Brașov
Centru de echitație Speranța
Renunță la agitația și zgomotul urban și bucură-te de liniște, în apropierea naturii și alături de cai.
Detalii Adauga la favorite
ATV Poiana Brașov
Vrei să îți iei doza de adrenalină? Te-ai săturat de aglomerația orașului și ai vrea să te bucuri de răcoarea muntelui? O plimbare cu ATV-ul poate fi soluția!
Detalii Adauga la favorite