Vârful Tâmpa și belvedere

31 vizualizări Adauga la favorite

Tâmpa este un munte care aparține de masivul Postăvaru, localizat în sudul Carpaților Orientali și înconjurat aproape în totalitate de municipiul Brașov.

Această atracție reprezentativă din Brașov, oferie o priveliște panoramică spectaculoasă asupra orașului și împrejurimilor sale. Acesta se află la o altitudine de aproximativ 960 de metri și este situat în partea de sud-vest de centru, la aproape 400m deasupra orașului.

Accesul către vârful Tâmpa se poate face prin mai multe modalități. Una dintre cele mai populare opțiuni este de a lua telecabina care pornește de lângă Piața Sfatului și urcă până în vârf în aproximativ 3-4 minute. Alternativ, puteți urca pe jos pe una dintre traseele marcate, care oferă o experiență plăcută de drumeție prin pădure.

La vârful Tâmpa, veți găsi un punct de belvedere, care este locul perfect pentru a vă bucura de priveliștea panoramică asupra Brașovului. Aici puteți admira panorama orașului vechi, Turnul Alb, Turnul Negru, Biserica Neagră și alte puncte de referință importante. Pe lângă asta, veți avea și o vedere impresionantă asupra munților din jur și a peisajului natural.

Punctul de belvedere de la vârful Tâmpa este un loc popular pentru a face fotografii memorabile și pentru a savura frumusețea peisajului. Puteți petrece câteva momente liniștite, admirând priveliștea și simțind o conexiune specială cu natura și orașul.

Este recomandat să vizitați Vârful Tâmpa și punctul de belvedere într-o zi senină, pentru a beneficia de cea mai bună vizibilitate și pentru a vă bucura pe deplin de frumusețea peisajului.
 

Ma - V 9:30  – 17:00  // S - D 9:30–18:00 PM // L 12:00–17:00
Braşov

Din aceeași categorie

Statuia Diaconului Coresi
Statuia Diaconului Coresi din Brașov este un omagiu adus unei figuri remarcabile din istoria culturală a României.
Detalii Adauga la favorite
NON STOP
Brașov
Ruinele Monumentul Milenium (Fosta „Statuia lui Arpad")
Ruinele Monumentului Mileniului, cunoscut anterior sub numele de „Statuia lui Arpad," reprezintă o parte importantă a istoriei și culturii din Brașov.
Detalii Adauga la favorite
Biserica "Adormirea Maicii Domnului" (cetate)
În anul 1829 se sfinţeşte micuţa capelă, amenajată într-o odaie, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”. Primul slujitor la această capelă a fost preotul Vasile Greceanu. S-a slujit în această capelă până în 1866, cînd a murit preotul Toma Vasiliu.
Detalii Adauga la favorite
Muzeul de Artă
Muzeul de Artă Brașov este o comoară culturală situată în inima orașului Brașov. Această instituție impresionantă găzduiește o colecție de artă valoroasă și variată, oferind o incursiune fascinantă în istoria și cultura locului.
Detalii Adauga la favorite