Turnul lemnarilor

89 vizualizări Adauga la favorite

Turnul Lemnarului face parte din Fortificaţiile Braşovului, respectiv din zidul de apărare a cetății.

Este situat pe latura de sud-vest, sub Tâmpa, lângă Bastionul Postăvarilor, pe aleea Tiberiu Brediceanu. La acest turn se poate ajunge urcând pe lângă magazinul Universal Star, de la Poarta Schei, urcând pe lângă Complexul sportiv Olimpia, după care se va merge de-a lungul zidurilor până în extremitatea cealaltă, lângă Bastionul Postăvarilor. Se mai poate ajunge şi din Piaţa Sfatului, urcând pe Suișul Castelului, apoi, din parcare, se merge 150 m spre stânga. În prezent, acest turn găzduiește un atelier de sculptură și o mică expoziție cu produsele realizate. Sunt prezentate în mare parte lucrări de artă populară. Se fac demonstrații practice de sculptură, modelaj în lut și ceramică manuală. Fiind foarte aproape de centrul Brașovului, turnul este accesibil din mai multe direcții.
Poţi ajunge foarte uşor la Turnul Lemnarului deoarece este situat în apropiere de centrul vechi al Braşovului, sub Tâmpa lângă Bastionul Postăvarilor. Ca să ajungi acolo, din Piaţa Sfatului vei urca Suişul Castelului iar, după ce vei ajunge în parcare, la 150 de metri în partea stângă, vei vedea strălucind în soare zidurile misterioase ale turnului care adăposteşte secretele sculpturii în lemn şi ale unor legende străvechi. Dacă eşti în Braşov nu trebuie să ratezi această experienţă de a cunoaşte partea ascunsă a unei lumi medievale.
 

Din aceeași categorie

Poarta Schei
Poarta Schei a fost construită între 1827-1828 și este singura poarta care a supraviețuit integral din cetatea Brașovului. Pâna la ridicarea Porţii Şchei, accesul în cetatea Brașovului din partea sud-vestică, se făcea doar prin Poarta Ecaterinei. Aceasta a servit mai bine de...
Detalii Adauga la favorite
Arhivele Naționale
În dreptul Bastionului Fierarilor, astăzi sediul Arhivelor Naţionale, se aflau vechile ziduri ale "Cetăţii Braşovului" dinspre cartierul românesc al "Şcheilor", demolate în secolul al XIX-lea, odată cu poarta Târgul Cailor, construită în stil neoclasic, în anii 1818-1820.  
Detalii Adauga la favorite
Strada Sforii Brașov - Cea mai îngustă stradă din Europa
Strada Sforii este o atracție turistică emblematică din Brașov, recunoscută drept cea mai îngustă stradă din Europa. Cu dimensiunile sale remarcabile și atmosfera medievală, Strada Sforii atrage vizitatori din toate colțurile lumii. Aici, istoria și arhitectura se îmbină...
Detalii Adauga la favorite