Strada Sforii

31 vizualizări Adauga la favorite

Strada Sforii este situată în apropiere de Piața Sfatului și Biserica Neagră, un monument gotic important, Strada Sforii a ajuns în zilele noastre o atracție populară pentru turiștii care ajung aici.

Strada Sforii are o lungime de 80 de metri, iar lățimea sa variază de la 111 la 135 centimetri. Așadar, Strada Sforii este a treia cea mai îngustă stradă din Europa, după Spreuerhofstraße din Reutlingen, Germania (recunoscută de Cartea Recordurilor Guinness drept cea mai îngustă stradă din lume), și Strada Parlamentului din Exeter, Anglia.

Totodată, în cel mai îngust punct al străzii, vizitatorii pot atinge ambele ziduri de pe fiecare parte.

În septembrie 2018, Strada Sforii a fost redeschisă publicului după o perioadă de renovare în care au fost realizate picturi murale pe zidurile străzii. Tot atunci a fost dezvăluită și o statuie care înfățișează o femeie învăluită în sfoară care arată spre Strada Sforii dinspre Strada Cerbului.

Legenda spune că în perioada medievală, cuplurile se ascundeau aici să se sărute în intimitate, dar și tinerii îndrăgostiți ai căror părinți nu erau de acord cu relația lor. Legenda care a durat ani de zile mai spune că tinerii îndrăgostiți care se sărută pe strada Sforii vor rămâne pentru totdeauna împreună. Desigur, Brașovul are nenumărate alte străzi care captează vibrația orașului.
 

Braşov

Din aceeași categorie

Prima Școală Românească
Prima Școală Românească este muzeul bisericii Sf. Nicolae din Brașov, fiind locul în care sunt păstrate cu sfințenie primele tipărituri românești, primele gramatici ale limbii române și colecția integrală a bibliilor vechi românești.
Detalii Adauga la favorite
Casa Sfatului
Casa Sfatului, vechea primărie a oraşului, reprezintă cel mai important monument laic al Brașovului.
Detalii Adauga la favorite
Vârful Tâmpa și belvedere
Tâmpa este un munte care aparține de masivul Postăvaru, localizat în sudul Carpaților Orientali și înconjurat aproape în totalitate de municipiul Brașov.
Detalii Adauga la favorite
Ma - V 9:30  – 17:00  // S - D 9:30–18:00 PM // L 12:00–17:00
Braşov
Biserica "Sfânta Treime"
  Până la 1781 cei 4184 de credincioşi (1.071 familii) din Şcheii Braşovului (după cum dovedesc statisticile timpului) aveau o singură biserică, biserica „Sf. Nicolae” din Şchei. După numeroase memorii, locuitorii din zona Tocilelor obţin dreptul de a-şi ridica o biserică abia...
Detalii Adauga la favorite