Poiana Brașov

239 vizualizări Adauga la favorite

Poiana Brașov se află la o altitudine de 1.030 m la baza Masivului Postăvarul din Carpatii Orientali, este o localitate componentă a municipiului Brașov si a fost din vechi timpuri destinația drumețiilor și a practicării sporturilor de iarnă. 

Accesul cu automobilul se face din orașul Brașov, Râșnov sau cu autobuzul pe o distanță de 12 km. Este una dintre cele mai importante stațiuni de schi din Romania, și o stațiune de odihnă și tratament cu sezon permanent, aflată in partea central sud-estica a Romaniei, intr-un luminis inconjurat de păduri de conifere.
Zona muntoasă (pădurile, pășunile și pajiștile) ce împrejmuiește stațiunea, protejează o gamă diversă de plante din flora spontană (arbori, arbuști, ierburi și flori) și asigură condiții de hrană și adăpost mai multor specii din fauna sălbatică a României. Clima montana tonifianta si aerul pur existent aici, puternic ozonat, lipsit de praf si particule care provoaca alergii, presiunea atmosferica relativ scazuta, si ionizarea intensa, sunt factorii naturali care recomanda statiunea pentru tratamentul nevrozei astenice, pentru stari de epuizare si surmenaj fizic si intelectual, pentru anemii secundare si boli endocrine, pentru boli ale aparatului respirator.
Poiana Brasov este însa locul ideal si pentru petrecerea lunilor de vara. Clima de munte (cu aer bogat în ozon); lacul artificial (ce ofera numeroase posibilitati de agrement); potecile marcate (ce conduc pe amatorii de drumetii la diverse cabane, oferind peisaje uimitoare); unitatile de cazare confortabile etc justifica pe deplin renumele international acestei statiuni.
Statiunea este recomandata pentru odihna activa (sport si agrement), având efecte terapeutice asupra sistemului nervos central cu influente pozitive asupra tuturor functiilor vitale.
În stațiune, locurile de cazare sunt distribuite în hoteluri și pensiuni, cu grad de clasificare de 2, 3 și 4 stele. Statiunea beneficiază de o baza complexă pentru practicarea sporturilor de iarna: pârtii, instalații de transport pe cablu (teleschi-uri, telecabine și telegondolă).
În stațiune există centre de închiriat echipamente pentru sporturile de iarnă, biciclete, scutere și alte mijloace de transport, folosite pentru relaxare. Agrementul cuprinde într-o paleta elastica toate activitatile ce au drept scop sa scoata turistul de sub influenta oboselii si a stresului, oferindu-i cele mai variate mijloace de sport, distractie, divertisment si amuzament, în vederea dezvoltarii sale fizice si spirituale, refacându-i forta necesara pentru continuarea activitatilor zilnice.
Plecand din statiunea Poiana Brasov se poate ajunge la cabanele de pe Postavarul, precum si la Cetatea Rasnovului aflata la 14 km distanta; pot fi organizate excursii la monumente istorice si de arta din orasul Brasov precum turnurile si bastioanele vechilor fortificatii ale orasului din secolul XV, Biserica Sf. Bartolomeu, Biserica Neagra, care adaposteste in prezent o vasta colectie de carpete orientale, Casa Sfatului in prezent muzeu, multe alte case si biserici datand din secolele XIV-XVIII.
In zilele noastre Poiana Brasov seamana mai mult cu un mic orasel avind hoteluri luxurioase si restaurante bune.
 

Din aceeași categorie

Bastionul Ţesătorilor
Situat în colţul de sud-vest al cetăţii Braşov, Bastionul Ţesătorilor de in este cel mai spectaculos şi mai bine conservat obiectiv de arhitectură defensivă al Braşovului medieval, cu ziduri de o grosime cuprinsă între 4 m la bază şi 1 m la cel de-al patrulea nivel al...
Detalii Adauga la favorite
Ma - D 10:00 - 18:00
Braşov
Belvedere Drumul Poienii
Pe timp de zi sau noapte, magia Brașovului străjuit de muntele Tâmpa poate fi admirata din acest loc situat pe drumul ce leagă orașul de Poiana Brașov. Cele trei parcări amenajate își asteapta vizitatorii oferindu-le o panoramă fermecătoare asupra Brașovului.
Detalii Adauga la favorite
Mănăstirea Franciscană
Biserica Franciscană cu hramul Sf. Ioan Botezătorul este, alături de mănăstirea franciscană pe care o deservește, un monument istoric și de arhitectură din secolul al XV-lea, refăcut în secolul al XVIII-lea. Biserica s-a aflat de la început sub patronajul sfântului Ioan...
Detalii Adauga la favorite
Casa Junilor
Casa Junilor reprezintă o bijuterie istorică și culturală în inima acestui oraș transilvănean. Casa Junilor servește acum ca muzeu și centru de interpretare al tradițiilor locale și al evenimentelor legate de Junii Brașovului.
Detalii Adauga la favorite