Biserica Sfântul Bartolomeu

23 vizualizări Adauga la favorite

Parohia Brașov-Vechi III a fost înființată în anul 1990 cu ordinul Arhiepiscopiei Sibiu nr. 3891i, în cartierul Bartolomeu, un cartier unde în anul 1990 nu era nici o biserică ortodoxă.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor religioase a noii comunități la început s-a slujit în capela Cimitirului Municipal.
 

Prin strădania preotului paroh Vasile Zărnescu și a credincioșilor, în anul 1992 s-a pus piatra de temelie a bisericii. Anul următor, în 1993, s-a eliberat autorizația de construcție a bisericii cu hramurile ,,Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan ”și ,,Sfântul Apostol Bartolomeu”. Lucrările de construcție a bisericii au fost demarate în anul 1994 şi au fost finalizate în anul 2008.

Biserica este construită sub formă de cruce latină, are o lungime de 50 m, o lățime de 23 m și o înălțime de 53 m. Fundaţiile şi subsolul sunt construite din beton cu structură de fier, iar biserica mare este construită din cărămidă cu structură de fier şi beton armat, bolţile fiind turnate din beton armat, iar acoperişul din lemn şi tablă profilată. Pictura este realizată în stil bizantin, tehnica frescă, de către pictorul bisericesc Bumbu Constantin, din Dej.
 

Braşov

Din aceeași categorie

Cetățuia de pe Strajă
Cetățuia Brașovului, restaurată în jurul anului 1981, este astăzi un obiectiv turistic important, care reînvie istoria de altădată. Situată pe Dealul Cetății, a avut un important rol de apărare de-a lungul timpului și a servit inclusiv ca închisoare sau depozit cu mulți ani în...
Detalii Adauga la favorite
Biserica Romano-Catolică "Sfinții Petru și Pavel"
Biserica Romano-Catolica Sfintii Petru si Pavel este amplasată pe partea de sud-est a centrului istoric al Brașovului în fostul loc al bisericii dominicane medievale și poarta hramul Sfinților Arhangheli Mihail, Gabriel si Rafael. Construcția bisericii s-a făcut in stil baroc în...
Detalii Adauga la favorite
Ruinele Monumentul Milenium (Fosta „Statuia lui Arpad")
Ruinele Monumentului Mileniului, cunoscut anterior sub numele de „Statuia lui Arpad," reprezintă o parte importantă a istoriei și culturii din Brașov.
Detalii Adauga la favorite
Strada Sforii
Strada Sforii este situată în apropiere de Piața Sfatului și Biserica Neagră, un monument gotic important, Strada Sforii a ajuns în zilele noastre o atracție populară pentru turiștii care ajung aici.
Detalii Adauga la favorite