Biserica Neagră

36 vizualizări Adauga la favorite

Cine a fost la Brașov știe că Biserica Neagră este unul din simbolurile orașului. Și nu o știe fiindcă i-ar fi spus-o cineva, ci fiindcă atunci când vezi Biserica Neagră înțelegi acest lucru cu inima. Imaginea ei e copleșitoare, ți se întipărește pe retină și îți coboară în suflet pentru totdeauna. Cine nu a fost încă la Brașov va trăi toate aceste stări când va ajunge. Această construcție impozantă și impresionantă este o sursă continuă de inspirație și încântare, încărcătura spirituală dându-i vizitatorului senzația de căldură, de apropiere.

Poate din acest motiv oamenii nu se simt mici în preajma ei, ci ocrotiți de ea, cuprinși de ea, inspirați de măreția ei.

Sunt șase sute de ani de când clopotele Bisericii Negre răsună în fiecare duminică. Șase sute de ani de istorie, credință, frumusețe. În interior, muzica divină a orgii alături de glasurile calde ale oamenilor urcă până dincolo de bolți și trezesc la viață bătrânele ziduri. Biserica Neagră este centrul spiritual al comunității săsești din Brașov, fiind în același timp cea mai de seamă scenă a reformei ecleziastice din Transilvania și leagănul culturii umaniste pentru regiune.

Și este o jumătate de mileniu de când comunitatea noastră se simte îndatorată valorilor evanghelice: libertate și cosmopolitism, responsabilitate și educație. Astfel, îi întâmpinăm pe cei din alte confesiuni sau religii ori pe cei nonreligioși cu aceeași iubire pe care o avem și pentru cei din comunitatea noastră. Trăim libertatea în credință și în acțiuni cu un grad ridicat al simțului de responsabilitate față de semeni și față de creația lui Dumnezeu. Suntem convinși că educația și știința sunt cele care duc la comuniune, pentru o înțelegere a creației și pentru o viață împlinită.

Mai multe informatii despre bilete, concerte și expozitii găsiți pe site-ul bisericii.

Duminică & luni: 12:00 – 19:00 Marţi – Sâmbătă: 10:00 – 19:00
Brasov

Din aceeași categorie

Ruinele Monumentul Milenium (Fosta „Statuia lui Arpad")
Ruinele Monumentului Mileniului, cunoscut anterior sub numele de „Statuia lui Arpad," reprezintă o parte importantă a istoriei și culturii din Brașov.
Detalii Adauga la favorite
Casa Negustorilor
Clădirea Casei Negustorilor a fost construită pe Șirul Florilor (latura de est a Pieței Sfatului) de către Apollonia Hirscher, cea mai bogată femeie din Brașov în secolul al XVI-lea. De-a lungul vremii, clădirea a purtat denumiri diferite precum: podul Bătușilor sau Casa...
Detalii Adauga la favorite
Poarta Ecaterina
Unul dintre cele mai bine conservate monumente din Brașov și din întreaga Transilvanie, Poarta Ecaterinei este obiectivul care s-a păstrat cel mai fidel față de varianta originală. Poarta Ecaterinei își începe povestea în anul 1559 când șcheienii o construiesc pentru a putea...
Detalii Adauga la favorite
Turnul Vânătorilor
Dacă vrei să vizitezi o colecție de arme și vânat de pe vremea vechii cetăți, dar și obiecte de artă populară, nu trebuie decât să vizitezi Turnul Vânătorilor.
Detalii Adauga la favorite