Promenada de sub Tâmpa

42 vizualizări Adauga la favorite

Promenada de sub Tâmpa este localizată în parcul Tiberiu Brediceanu, chiar lângăa muntele Tâmpa și este locul ideal pentru cei care doresc să se plimbe prin pădure. 

Zona cuprinde o suprafaţă de circa cinci hectare. Este locul ideal pentru diferite tipuri de activităţi: plimbare de relaxare pentru a surprinde fascinantele vederi asupra centrului vechi al Braşovului; jogging sau trecking pe potecile care urcă muntele Tâmpa (treptele lui Gabony, serpentinele de sub telecabină); drumeţii pe potecile tematice despre fluturii şi florile din zonă; fitness în aer liber; plimbare pe role sau pe bicicletă, etc.

Parcul dispune de mai multe dotări: teren de baschet, spaţii de joacă pentru copii, leagăne, groapa de nisip, învârtitoare, etc. Promenada de la baza Tâmpei este un excelent loc pentru plimbările duminicale, având alei umbrite, bănci, surse de apă potabilă, precum şi o filigorie (structură arhitecturală acoperită) pentru fanfară, se arată în Strategia de Dezvoltare Durabilă a Municipiului Braşov 2030 postată pe site-ul instituţiei. La doar zece minute distanţă se află Vârful Tâmpa, la altitudinea de 960 metri.
 

Brașov

Din aceeași categorie

Muzeul Interactiv de Științe
Gândit pentru cei mici și cei mari deopotrivă, Muzeul Interactiv de Științe Brașov este un loc în care legile universale se descoperă prin experimente captivante, altfel decât la școală!
Detalii Adauga la favorite
Muzeul Județean de Istorie
Muzeul Județean de Istorie Brașov oferă vizitatorilor săi o viziune amplă asupra istoriei orașului de la poalele Tâmpei. Muzeul funcționează în trei clădiri istorice: Casa Sfatului, Bastionul Țesătorilor și Bastionul Graft. 
Detalii Adauga la favorite
Muzeul Amintirilor din Comunism
Muzeul Amintirilor din Comunism este un nou model de muzeu care contribuie la educația non-formală a fiecărui vizitator care îi trece pragul, prin interacțiune, emoție și implicare. Fie că ai trăit în perioada comunistă, ai auzit doar povești despre epoca de aur sau pur și...
Detalii Adauga la favorite
Teatrul pentru Copii Arlechino
Teatrul  Arlechino a fost înfiinţat în anul 1949, funcţionând ca secţie de teatru de păpuși a Teatrului  Dramatic din Braşov. Începând cu anul 1991, Teatrul Arlechino, a devenit instituţie profesionistă independentă. Datorită nivelului artistic deosebit de ridicat a dobândit pe...
Detalii Adauga la favorite